POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta najavljuje da korisnici Facebooka i Instagrama mogu objavljivati NFT-ove iz digitalnih novčanika

„Ovo će omogućiti ljudima da povežu svoje digitalne novčanike jednom sa bilo kojom aplikacijom kako bi delili svoje digitalne kolekcionarske predmete u obe“, rekli su iz kompanije Meta.

Korisnici Facebooka i Instagrama mogu da postavljaju nezamenljive tokene, ili NFT, i digitalne kolekcionarske predmete na svoje naloge povezujući svoje novčanike.

U ažuriranju objave na blogu od 10. maja, Facebook-ova matična kompanija Meta rekla je da će oko 2,9 milijardi korisnika platforme društvenih medija imati mogućnost da dele digitalne kolekcionarske predmete i NFT.
Najava je usledila nakon ažuriranja od 4. avgusta u kojem je Meta izjavila da korisnici Instagrama u 100 zemalja mogu da postavljaju digitalne kolekcionarske predmete iskovane na blockchain-u Flow ili iz novčanika koji podržavaju Ethereum ili Polygon blockchain na svoje naloge, za koje se procenjuje da je između 1 milijarde i 2 milijarde korisnika. drugog kvartala 2022.

24486819 4c5d 4ba9 9aac 033b812d5920
Izvor: Meta

„Dok nastavljamo sa objavljivanjem digitalnih kolekcionarskih predmeta na Fejsbuku i Instagramu, počeli smo da dajemo ljudima mogućnost da objavljuju digitalne kolekcionarske predmete koje poseduju na Fejsbuku i Instagramu“, rekli su iz kompanije Meta.
„Ovo će omogućiti ljudima da povežu svoje digitalne novčanike jednom sa bilo kojom aplikacijom kako bi delili svoje digitalne kolekcionarske predmete u obe aplikacije.“

Čini se da je povezivanje digitalnih novčanika sa Facebookom ili Instagramom ograničeno na aplikacije, a ne na pretraživače trećih strana. Međutim, proširenje dometa NFT-a na svaki pametni telefon sa instaliranom jednom od Meta aplikacija moglo bi rezultirati dodatnom zaradom ili usvajanjem za giganta društvenih medija.
U maju, Meta je takođe podnela prijavu Kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država da se njen imenjak koristi u platformi za kripto plaćanja pod nazivom Meta Pay.

Iako je Meta odustala od lansiranja sopstvenog stabilcoina u februaru nakon što se suočila sa odbijanjem regulatora širom sveta, izvršni direktor Mark Zakerberg rekao je da postoji „ogromna prilika“ da se nadoknadi do triliona dolara u prostoru digitalne imovine kako raste.
Kompanija je prijavila pad prihoda od 1% u odnosu na prethodnu godinu u drugom kvartalu 2022.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter