POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta planira da lansira aplikaciju koja će se takmičiti sa Twitterom!

Kompanija Meta Platforms planira da lansira aplikaciju za mikroblogging pod nazivom Threads, koja će se takmičiti sa Twitterom, nekoliko dana nakon što je šef Twittera, Elon Musk, izazvao kritike objavljivanjem privremene ograničenosti koliko korisnici mogu čitati objava na ovoj društvenoj mreži.

Očekuje se da će Threads biti objavljen u četvrtak i omogućavaće korisnicima da zadrže pratioce sa platforme za deljenje fotografija Instagram, kao i da zadrže isto korisničko ime, kako je prikazano na listingu u Apple-ovoj App Store prodavnici.

Ovo predstavlja direktni izazov za Twitter, koji se suočavao sa brojnim kontroverzama od kada ga je Musk kupio za 44 milijarde dolara 2022. godine.

Prošle nedelje, milijarder je objavio niz novih ograničenja na ovoj aplikaciji, među kojima je i broj objava koje korisnici mogu videti tokom jednog dana, izazivajući negodovanje mnogih na platformi.

Iako alternativne platforme za mikroblogging – poput Mastodona i Blue Sky-ja – bilježe porast broja korisnika od Maskove akvizicije, nijedna nije uspela da izazove Twitter.

Međutim, Instagram već ima stotine miliona registrovanih korisnika i već je uveo nove funkcionalnosti zasnovane na uspehu drugih društvenih medija.

Godine 2016. dodao je funkcionalnost nazvanu “stories” na Instagramu, odnosno objave korisnika koje nestaju posle određenog vremenskog perioda, kao odgovor na rastuću popularnost Snapchat-a.

Nedavno je njihova kratka video funkcija “Reels” pokušala da se suprotstavi usponu TikToka.

Lansiranje Threads-a predstavlja verodostojnu pretnju za Twitter pod Muskovim vođstvom.

“Threads će predstavljati ogromnu pretnju za Twitter zato što dolazi iz porodice aplikacija Meta i Instagram”, rekao je Drew Benvie, izvršni direktor agencije za društvene medije Battenhall.

“Instagram ima 2 milijarde korisnika u poređenju sa oko 250 miliona korisnika Twittera, što znači da je već deset puta veći. Ako samo jedan od deset korisnika Instagrama isproba Threads, preteći će Twitter u trenu.”

Nakon što je preuzeo kompaniju krajem prošle godine, Musk je otpustio oko 80% zaposlenih i vratio nekoliko zabranjenih naloga, uključujući one bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa i konzervativnog satiričnog sajta Babylon Bee.

Stotine oglašivača, zabrinuti zbog porasta štetnog sadržaja na platformi, su obustavili troškove oglašavanja na Twitteru, a interni dokumenti koje je Reuters video pokazuju da najaktivniji korisnici platforme gube interesovanje.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter