POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta prikupila 10 milijardi dolara nakon završetka prve ponude obveznica

Vlasnik Fejsbuka Meta Platformi rekli su da su obezbedili 10 milijardi dolara u svojoj prvoj ponudi obveznica u istoriji jer kompanija društvenih medija traži otkup akcija i finansiranje kako bi preuredila svoje poslovanje.

Kompanija društvenih medija očekuje da će joj ovaj potez omogućiti da razvije tradicionalniji bilans stanja i finansira neke unosne investicije u budućnosti, uključujući njen plan za izgradnju sveta metaverzuma.

Ponuda obveznica kompanije Meta dolazi nakon što su rivali Apple i proizvođač čipova Intel takođe izdali obveznice i obezbedili 5,5 milijardi dolara i 6 milijardi dolara, respektivno.

Kompanija iz Menlo Parka u Kaliforniji objavila je lošu prognozu i prijavila svoj prvi kvartalni pad prihoda prošlog meseca jer su zabrinutost zbog recesije i intenziviranje konkurencije naštetili prodaji digitalnih oglasa.

Prošle nedelje, Meta Platforms je dodeljen rejting emitenta A1 na Moody’su. Izgledi su stabilni.

Ocena izdavaoca A1 je zasnovana na Meta-inom snažnom kreditnom profilu koji odražava vodeću globalnu poziciju njenih brendova platformi u društvenim mrežama, podržanu njegovom velikom bazom korisnika, saopštio je Moodi’s.

Izvor: investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter