POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta Platforms Threads prešao 100 miliona korisnika brže od ChatGPT-a!

Tviterov rival, Meta Platforms – Threads, je prešao 100 miliona registracija u roku od pet dana od lansiranja, saopštio je izvršni direktor Mark Zakerberg u ponedeljak, svrgavši ChatGPT sa trona kada su najbrže rastuće onlajn platforme u pitanju.

Threads postavlja rekorde u porastu broja korisnika od svog lansiranja u sredu, a poznate ličnosti, političari i drugi njuzmejkeri su se pridružili platformi koju analitičari vide kao prvu ozbiljnu pretnju aplikaciji za mikroblogovanje u vlasništvu Elona Maska.

„To je uglavnom organska tražnja, a još nismo ni uključili mnoge promocije“, rekao je Zakerberg u postu na Threads-u najavljujući prekretnicu.

Put do 100 miliona korisnika bio je mnogo brži nego kod ChatGPT-a u vlasništvu OpenAI, koji je u januaru, otprilike dva meseca nakon lansiranja, postao najbrže rastuća aplikacija u istoriji, prema studiji UBS-a.

Tviter je od jula prošle godine imao skoro 240 miliona dnevnih aktivnih korisnika koji se mogu unovčiti, prema poslednjem javnom obelodanjivanju kompanije pre Maskovog preuzimanja, iako podaci kompanija za web analizu ukazuju na to da je upotreba opala od tada.

Twitter-ov web saobraćaj je opao za 11% u odnosu na prethodnu godinu u danima nakon pokretanja Threads-a, u poređenju sa 4% koliko je bio manji u odnosu na isti period prošle godine u junu, prema Similarweb-u.

Metju Prins, izvršni direktor kompanije za internet infrastrukturu Cloudflare, podelio je grafikon koji prikazuje sličnu putanju u tvitu u nedelju i rekao da se saobraćaj na Tviteru „smanjuje“.

Mask je tvitovao: „Mislim da bismo ove nedelje mogli da postignemo rekord svih vremena.

Iako Threads nije prvi pokušaj da se izazove Twitter, drugi rastući konkurenti kao što su Mastodon, Blueski, Truth Social i T2 ostaju relativno mali u ovom trenutku.

Mastodon ima oko 7,7 miliona ukupnih korisnika, iako manje od 2 miliona njih aktivno koristi uslugu.

Bluesky, nova usluga koju podržava suosnivač Tvitera, Džek Dorsi, prijavila je 265.000 korisnika od pokretanja beta verzije samo po pozivu u februaru i održava listu čekanja od još oko 2 miliona korisnika.

Dve platforme društvenih medija usmerene ka političkim konzervativcima – GETTR i Truth Social, koje je osnovao bivši predsednik SAD Donald Tramp – imaju procenjenih 144.000 odnosno 607.000 korisnika mesečno, prema podacima Similarweb-a.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter