POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta priprema hiljade otpuštanja u najnovijem smanjenju tehnološke industrije

Matična kompanija Facebook-a, Meta Platforms, sprema se da ove nedelje otpusti hiljade radnika, objavio je WallStreet Journal u nedelju pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim.
Saopštenje se očekuje već u sredu.

Meta će biti samo poslednja u nizu tehnoloških kompanija koje su najavile otpuštanja ili zamrzavanje zapošljavanja poslednjih nedelja, jer se industrija priprema za period usporavanja prodaje.

Broj zaposlenih u Meti narastao je na 87.000 od septembra i ovo će biti prvo veće otpuštanje u 18-godišnjoj istoriji kompanije.

Prošle nedelje, Twitter je objavio da će smanjiti do 50% svoje radne snage nakon što je Elon Musk preuzeo kompaniju, Amazon će zamrznuti postepeno zapošljavanje, iz kompanije Lyft su izjavili da će smanjiti još 13% svoje radne snage u drugom krugu smanjenja, a iz kompanije Stripe su izjavili da će smanjiti 14% svoje radne snage, između ostalih smanjenja u industriji.

Meta je odbio da komentariše za Journal o otpuštanjima, ali se pozvao na nedavnu izjavu generalnog direktora Marka Zakerberga da će to „fokusirati naše investicije na mali broj oblasti visokog prioriteta rasta“.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter