POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

MetaMask uvodi opciju prodaje ETH za fiat valute!

Kriptovalutni novčanik MetaMask najavio je lansiranje funkcije koja omogućava korisnicima da prodaju Ether za fiat valutu.

U objavi od 5. septembra na X – nekadašnjem Twitteru, MetaMask je saopštio da će korisnici sa kripto novčanicima povezanim sa decentralizovanom aplikacijom Portfolija platforme moći da unovče Ether i pošalju fiat na svoje bankovne račune u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i drugim delovima Evrope. MetaMask je rekao da je početna implementacija bila ograničena na ETH, ali da planira da proširi na “nativne gas tokene na layer 2 mrežama” u budućnosti.

Ova funkcija došla je otprilike pet meseci nakon što je MetaMask omogućio korisnicima da kupuju kriptovalute koristeći fiat sa bankovnih računa, PayPal-a i debitnih i kreditnih kartica. Platforma je tada najavila planove da proširi uslugu “kupovine kriptovaluta” na više od 90 tokena korisnicima u više od 189 zemalja.

MetaMask je prethodno najavio partnerstva sa pružaocima usluga za pristup kriptovalutama, uključujući MoonPay, Sardine, Transak i Wyre. U martu je platforma lansirala tržište stakinga za svoje institucionalne klijente.

Kripto novčanik koji koristi mnogo malih investitora u raznim zemljama često je bio meta prevaranata. Cointelegraph je izvestio 5. septembra da su prevaranti preuzeli kontrolu nad određenim vladinim veb sajtovima u Indiji, Nigeriji, Egiptu, Kolumbiji, Brazilu i Vijetnamu kako bi korisnike prevarili da šalju svoje lične podatke na lažne MetaMask sajtove.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter