Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

MetaMask uvodi opciju prodaje ETH za fiat valute!

Kriptovalutni novčanik MetaMask najavio je lansiranje funkcije koja omogućava korisnicima da prodaju Ether za fiat valutu.

U objavi od 5. septembra na X – nekadašnjem Twitteru, MetaMask je saopštio da će korisnici sa kripto novčanicima povezanim sa decentralizovanom aplikacijom Portfolija platforme moći da unovče Ether i pošalju fiat na svoje bankovne račune u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i drugim delovima Evrope. MetaMask je rekao da je početna implementacija bila ograničena na ETH, ali da planira da proširi na “nativne gas tokene na layer 2 mrežama” u budućnosti.

Ova funkcija došla je otprilike pet meseci nakon što je MetaMask omogućio korisnicima da kupuju kriptovalute koristeći fiat sa bankovnih računa, PayPal-a i debitnih i kreditnih kartica. Platforma je tada najavila planove da proširi uslugu “kupovine kriptovaluta” na više od 90 tokena korisnicima u više od 189 zemalja.

MetaMask je prethodno najavio partnerstva sa pružaocima usluga za pristup kriptovalutama, uključujući MoonPay, Sardine, Transak i Wyre. U martu je platforma lansirala tržište stakinga za svoje institucionalne klijente.

Kripto novčanik koji koristi mnogo malih investitora u raznim zemljama često je bio meta prevaranata. Cointelegraph je izvestio 5. septembra da su prevaranti preuzeli kontrolu nad određenim vladinim veb sajtovima u Indiji, Nigeriji, Egiptu, Kolumbiji, Brazilu i Vijetnamu kako bi korisnike prevarili da šalju svoje lične podatke na lažne MetaMask sajtove.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter