POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Microsoft, Alphabet, Visa zarada: 3 stvari koje treba gledati

Akcije su se kolebale u ponedeljak dok su se investitori pripremali za odluku Federalnih rezervi o kamatnoj stopi kasnije ove nedelje i gomilu izveštaja o zaradi velikih tehnoloških kompanija.

Ove nedelje su na palubi izveštaji Apple-a (NASDAQ:AAPL), Microsoft-a i Alphabeta da spomenemo samo neke, usred usporavanja zapošljavanja u tehnologiji dok se velike kompanije pripremaju za usporavanje privrede.

Očekuje se da će Fed povećati svoju referentnu stopu za još 0,75 procentnih poena kada objavi svoju odluku u sredu. Centralna banka pokušava da ukroti inflaciju, koja je na vrhuncu od 40 godina, ali neki su zabrinuti da bi mogla preći granicu i dovesti ekonomiju u recesiju. Mali broj analitičara očekuje da bi FED ovog meseca čak mogao da podigne stope agresivnijim tempom od punog procenta.

Kasnije ove nedelje biće objavljeno preliminarno očitavanje bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu, a ekonomisti gledaju da li to pokazuje drugu uzastopnu kvartalnu kontrakciju, što mnogi vide kao znak da je stigla recesija.

Evo tri stvari koje bi sutra mogle uticati na tržišta:

  1. Microsoft zarada

Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT) izveštava o zaradi od 2,29 dolara po akciji uz prihod od 52,4 milijarde dolara.

  1. Alphabet zarada

Google matična kompanija Alphabet (NASDAQ:GOOGL) prijavljuje zaradu od 1,28 dolara po akciji uz prihod od 70 milijardi dolara.

  1. Zarada od VISA

Kompanija za kreditne kartice Visa (NYSE:V) izveštava o dobiti po akciji od 1,74 dolara uz prihod od 7,1 milijarde dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter