POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Microsoft kaže sudijama da bi njihov ugovor sa kompanijom Activision, vrednim 69 milijardi dolara, bio od koristi za gejmere

Korporacija Microsoft je u četvrtak saopštila da će njena ponuda od 69 milijardi dolara za kupovinu proizvođača “Call of Duty”, Activision Blizzarda koristiti podjednako igračima i kompanijama za igre na sreću.

Microsoft je izneo argument u podnesku sa ciljem da ubedi sudiju u američkoj Federalnoj komisiji za trgovinu da dozvoli nastavak dogovora, nakon što su poverenici FTC-a rekli da će spajanje ometati konkurenciju u industriji igara u ovom mesecu u žalbi usmerenoj na blokiranje dogovora.

U žalbi od 8. decembra, FTC je rekao da je zabrinut da će popularne igre Activision-a, uključujući „World of Warcraft“ i „Diablo“, potencijalno prestati da se nude na uređajima koji su konkurentni Microsoft-ovom Xbox-u.
Zakazano je saslušanje pred sudijom upravnog suda za avgust 2023.

Predsednik Microsoft-a Bred Smit rekao je sredinom decembra da je kompanija ponudila da potpiše pravno obavezujući dekret o saglasnosti sa FTC-om za pružanje igara „Call of Duty“ rivalima uključujući Sony i druge tokom jedne decenije.

„Kupovina jedne igre od strane trećeplasiranog proizvođača konzola ne može da ugrozi visoko konkurentnu industriju. To je posebno slučaj kada je proizvođač jasno stavio do znanja da neće zadržati igru“, navodi Microsoft u podnesku od četvrtka.

Smit je u izjavi ove nedelje rekao da je i dalje uveren u pravni slučaj kompanije, ali je ostao „posvećen kreativnim rešenjima sa regulatorima“.

Izvršni direktor Activision-a Bobi Kotik rekao je u saopštenju u četvrtak da veruje da će kompanije pobediti u pravnoj borbi sa trgovinskom komisijom.

Bajdenova administracija je zauzela agresivniji pristup primeni antimonopolskih propisa.
Ministarstvo pravde SAD nedavno je zaustavilo spajanje kompanije Penguin Random House, najvećeg svetskog izdavača knjiga, i manjeg američkog rivala Simon & Schuster, vredno 2,2 milijarde dolara.

Sporazum sa Microsoft-om takođe se suočava sa ispitivanjem van Sjedinjenih Država, a Evropska unija je rekla da će odlučiti do 23. marta 2023. da li će sporazum poništiti ili blokirati.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter