POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Microsoft kupuje 4% udela na Londonskoj berzi

Kompanija Microsoft će preuzeti 4% udela u London Stock Exchange Group kao deo 10-godišnjeg komercijalnog ugovora o migraciji platforme za podatke operatera berze u oblak, saopštila je britanska kompanija u ponedeljak.

Kao deo ugovora, LSEG se ugovorno obavezao na minimalnu potrošnju u vezi sa oblakom sa Microsoft-om od 2,8 milijardi dolara tokom trajanja partnerstva.

Microsoft je rekao da će osnova partnerstva biti digitalna transformacija LSEG-ove tehnološke infrastrukture i Refinitiv platformi u Microsoft Cloud.

„Početni fokus će biti na pružanju interoperabilnosti između LSEG Workspace-a i Microsoft Teams-a, Excel-a i PoverPoint-a sa drugim Microsoft aplikacijama i novom verzijom LSEG-ovog Workspace-a“, saopštila je američka kompanija.

Akcije LSEG-a su porasle za 4% u ranoj trgovini.

LSEG je kupio Refinitiv za 27 milijardi dolara od konzorcijuma Blackstone i Thomson Reuters, koji je pretvorio berzu u drugu najveću kompaniju za finansijske podatke posle Bloomberg LP.

LSEG je napravio “dobar napredak” u svom programu za isporuku svoje platforme podataka zasnovane na oblaku od završetka kupovine Refinitiva u januaru 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Microsoft će kupiti akcije LSEG-a od konzorcijuma Blackstone/Thomson Reuters, saopštio je operater razmene.

Thomson Reuters, koji je vlasnik Reuters News-a, ima manjinski udeo u LSEG-u nakon dogovora sa Refinitivom.

Očekuje se da će Microsoftova kupovina biti završena u prvom kvartalu 2023.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter