POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

MicroStrategy ponovo u profitu, šta se desilo sa kriptom juče?

MicroStrategy je ponovo u dobiti i poseduje gotovo 153.000 bitkoina.

Jedan od najvećih korporativnih vlasnika Bitkoina (BTC) u Sjedinjenim Američkim Državama, MicroStrategy, vratio se u profitabilnost u drugom kvartalu 2023. godine zahvaljujući rastu cene bitkoina i otkrio da sada poseduje 4,4 milijarde dolara vrednosti kriptovalute.

Finansijski izveštaj MicroStrategy za drugi kvartal objavljen 1. avgusta pokazuje 22,2 miliona dolara neto prihoda – što je značajna razlika u odnosu na neto gubitak od 1,1 milijarde dolara zabeležen u drugom kvartalu 2022. godine.

“Naše rezerve Bitkoina porasle su na 152.800 bitkoina zaključno sa 31. julom 2023. godine, a drugi kvartal je doneo najveći rast u jednom kvartalu od drugog kvartala 2021. godine sa dodatnih 12.333 bitkoina”, izjavio je finansijski direktor MicroStrategy, Andrew Kang.

Kompanija je zabeležila gubitke od 24,1 miliona dolara na digitalnim sredstvima tokom kvartala u poređenju sa gubicima od 917,8 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine.

MicroStrategy planira prikupljanje 750 miliona dolara prodajom akcija i naznačio je da bi mogao koristiti sredstva za dalje kupovine bitkoina, prema izveštaju SEC-a.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter