POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Mike Novogratz: Institucionalna kupovina kriptovaluta usporava

Izvršni direktor Galaxy Digital-a, Mike Novogratz, rekao je da je tržište kriptovaluta sa „nedostatkom“ – ili bez entuzijazma – uglavnom zbog izbegavanja institucionalnih investitora da ulažu u kriptovalute.

U intervjuu za CNBC od 1. juna, Novogratz je rekao da, iako relativno mali investitori svojim skromnim vlasništvom dodaju određenu stabilnost tržištu, nedostatak velikih kupaca je zabrinjavajući.

„Postoji stalna ponuda sa strane prodaje. Vidimo to kroz sve platforme, a trenutno jednostavno nema mnogo institucionalnog uzbuđenja.”

Tvrdnje odražavaju izveštaj od 31. maja kompanije CoinShares, Džejmsa Baterfila, koji je naveo da je institucionalna kupovina digitalne imovine zabeležila odliv u ukupnom iznosu od 39 miliona dolara od prošle nedelje, šeste uzastopne nedelje odliva.

Novogratz je, međutim, ukazao na dva značajna razvoja događaja u Aziji koja bi mogla pomoći da se promeni ovakav tok.

Prvo je istakao da kineska aplikacija za društvene mreže WeChat sada prikazuje Bitcoin cene u svojoj aplikaciji, što smatra značajnom prekretnicom s obzirom na njenu popularnost. U vreme pisanja ovog teksta WeChat ima 1,3 milijarde aktivnih korisnika mesečno, prema podacima Statista.

Drugo, Novogratz kao argument navodi i Hong Kong koji je sada zvanično počeo da dozvoljava maloprodajnim kupcima da trguju kriptovalutama na regulisanim berzama po prvi put, što je pokazatelj sve većeg usvajanja u Aziji.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter