POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ministarstvo pravde SAD istražuje Binance zbog kršenja ruskih sankcija

Binance je pod istragom Odeljenja za nacionalnu bezbednost Ministarstva pravde Sjedinjenih Država (DOJ) zbog toga što je Rusima dozvolio da koriste berzu kriptovaluta kršeći sankcije SAD, navodi se u izveštaju koji se pojavio na Bloombergu 5. maja. Nije bilo optužbi protiv kompanije ili njenog izvršnog lica u vezi sa istragom.

Nacionalna bezbednosna istraga se sprovodi zajedno sa istragom odeljenja za krivična dela, saopštila je novinska služba, pozivajući se na pet neimenovanih izvora. Binance je predmet nekoliko istraga u Sjedinjenim Državama, uključujući istragu Ministarstva pravde o kršenjima protiv pranja novca (AML).

Binance je ograničio usluge Rusiji nakon što su zemlji uvedene sankcije u aprilu 2022. Ipak, nastavio je da radi tamo, blokirajući samo područja Ukrajine koja više nisu bila pod kontrolom vlade i pružajući usluge samo pojedincima koji nisu sankcionisani, rekao je izvršni direktor kompanije u razgovoru sa Cointelegraph.

Binance je takođe optužen za kršenje poznavanja svog klijenta (KYC) i AML u tužbi koju je pokrenula američka komisija za trgovinu robom i fjučersima u martu.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter