POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Moody’s snizio kreditne rejtinge za 10 banaka

Agencija za ocenu kreditnih rejtinga Moody’s je u ponedeljak snizila rejting za nekoliko američkih banaka i upozorila da razmatra status nekoliko najvećih nacionalnih banaka.

Moody’s je smanjio rejting za 10 američkih banaka i stavio nekoliko bankarskih giganta pod reviziju za potencijalno snižavanje rejtinga. Agencija je takođe promenila negativnu perspektivu za nekoliko velikih banaka. Sveukupno, izmenila je ocene za 27 banaka u sektoru.

Među bankama kojima je smanjen rejting su M&T Bank, Pinnacle Financial Partners, Prosperity Bank i BOK Financial Corp.

Banke koje su stavljene na reviziju za snižavanje rejtinga uključuju BNY Mellon, US Bancorp, State Street i Truist Financial.

“Rezultati banaka za drugi kvartal su pokazali rastući pritisak na profitabilnost koji će smanjiti njihovu sposobnost da generišu interni kapital”, navela je Moody’s u saopštenju.

“Ovo dolazi dok se blaga recesija nazire”, a banke suočavaju sa većim rizicima od kamatnih stopa i upravljanja svojim aktivama i pasivama, dodala je agencija za ocenu rejtinga.

Krah Silicon Valley Banke i Signature Banke ranije ove godine izazvao je krizu poverenja u američkom bankarskom sektoru, što je dovelo do povlačenja depozita u nizu regionalnih banaka, uprkos hitnim merama vlasti kako bi se ojačalo poverenje.

Moody’s je promenio negativnu perspektivu za Capital One, Citizens Financial i Fifth Third Bancorp, između ostalih.

Agencija za ocenu rejtinga takođe je potvrdila rejtinge PNC Financial Services Group, Citizens i Huntington Bancshares, zajedno sa drugim bankama.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter