POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Morgan Stanley: Ne dajte da vas zavara ovaj skok na berzi

Strateg kompanije Morgan Stanley, Majkl Vilson, koji je imao neke pronicljive prognoze tokom trenutnog pada tržišta, ponudio je svoje najnovije viđenje makroekonomije u belešci klijentima tokom vikenda.

Vilson je istakao da se konsenzus o tome kada će američka ekonomija ući u recesiju “naglo promenio” od početka godine. Sve više investitora sada očekuje “meko” sletanje za privredu i recesiju koja je prebačena za drugu polovinu godine. Promena je delimično povezana sa ponovnim otvaranjem Kine i kolapsom cena prirodnog gasa.

Vilson je rekao da, iako su ovo validna gledišta, on pripisuje promenu mentaliteta kretanju cena akcija, za koje primećuje da su predvođene „niskokvalitetnim i veoma kratkim kretanjem cene“. Dalje, došlo je do snažnog pomeranja cikličnih akcija u odnosu na defanzivne.

Dok Vilson ovu cikličnu rotaciju naziva „snažnim pomakom“, on ističe da „medveđa (opadajuća) tržišta imaju način da prevare sve pre nego što završe svoj ciklus“.

„Završne faze medveđeg tržišta su uvek najteže, a mi smo na oprezu sada kada su ovakvi lažni cenovni pokreti na snazi“ prokomentarisao je Vilson. „Na medveđim tržištima poput prošlogodišnjeg, kada su skoro svi izgubili novac, investitori gube poverenje. Počinju da preispituju svoj proces razmišljanja dok cena i unakrsne struje u informacijama povećavaju njihovu konfuziju. Upravo je vreme da verujte svom radu i ignorišite buku. Dovoljno je reći da nismo “zagrizli” ovaj nedavni rast cena na berzi jer naš rad i proces rada ubedljivo utiču na zaradu.”

Vilson i dalje očekuje eroziju zarade kompanija. Vilson je rekao da je poslednja dva puta kada je njihov model bio daleko ispod konsenzusa ostalih analitičara, S&P 500 pao za 34% i 49%.

„Savetujemo investitorima da ostanu fokusirani na osnove i ignorišu lažne signale i obmanjujuće odraze u ovoj sali ogledala medveđeg tržišta“, zaključuje Vilson.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter