POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Najbolje platforme za trgovinu kriptovalutama u Austriji

Izbor platforme za trgovinu kriptovalutama oduvek je predstavljao izazov, posebno početnicima koji se prvi put susreću sa kripto svetom. U današnje vreme, izbor odgovarajuće platforme postaje još izazovniji s obzirom na nedavne nemile događaje i bankrotstva najvećih kripto berzi i kompanija kao što su FTX, Genesis, Voyager i drugi. Iz tog razloga, sigurnost se postavlja kao primarni uslov koji mora biti ispoštovan kako bismo uopšte dalje razmatrali neku platformu. 

Različite platforme za trgovanje kriptovalutama u Austriji možemo ocenjivati na osnovu nekoliko kriterijuma kao što su:

  1. Provizije, naknade i ostali troškovi
  2. Jednostavnost same platforme (da li je user friendly)
  3. Da li imate pomoć i edukaciju prilikom investiranja u kriptovalute
  4. Da li je podrška uvek dostupna ili se do nje teško dolazi

U nastavku ćemo navesti nekoliko platformi za trgovinu kriptovalutama u Austriji i govorićemo o njihovim dobrim i lošim stranama. 

Bitpanda

Ovaj broker kriptovaluta koji broji ogroman broj klijenata, je dobar za evropske investitore koji žele da upravljaju svom imovinom na jednom mestu.

Prednost Bitpanda platforme je izuzetno intuitivan interface. Od verifikacije svog klijenta do trgovanja, svaki aspekt platforme je dobro osmišljen i lak je za korišćenje. 

Međutim, najveća prednost ove platforme se ogleda u tome da na jednom mestu možete trgovati ne samo kriptovalutama, već i akcijama, ETF ugovorima, robom, kripto indeksima i plemenitim metalima.

Nedostaci se ogledaju u:

  • Nepostojanju opcije za zaradu od kamata
  • Ograničen izbor kriptovaluta na Bitpanda Pro platformi
  • Velike naknade za kripto depozit

Dakle, za sve one koji tačno znaju šta žele da kupe i po kojoj ceni, Bitpanda je verovatno dobar izbor.

Coinpanion

Coinpanion je dinamična fintech kompanija koja je osnovana 2019. godine sa sedištem u Beču pa nije ni čudo da se našao među najboljim platformama za trgovinu kriptovalutama u Austriji. Pružajući pametne portfelje za sve tipove investitora, start-up se specijalizovao da kripto svet učini dostupnijim i transparentnijim.

Coinpanion na svom sajtu navodi da pomaže svojim klijentima da investiraju u tržište kriptovaluta kao profesionalci. Potrebno je samo da izaberete pametni portfolio i počnete odmah sa investiranjem.

Kao nedostatak platforme korisnici navode visoke provizije i lošiju podršku. Naime, podrška je najveći problem većine kripto platformi jer retko koja želi, ili možda nema mogućnosti, da ima personalizovan pristup svakom klijentu ponaosob. Samim tim, izgleda da ni Coinpanion nije izuzetak. 

Coinfinity

Ovo je još jedna kompanija osnovana u Austriji 2014. godine. Coinfinity nudi stanovnicima Austrije priliku da kupe Bitkoin sa onlajn bankovnim računima, pri čemu prenos novca mogu izvršiti koristeći SOFORT metod prenosa. Ovo je pouzdana platforma, ali su opcije plaćanja ograničene.

Jedna od istaknutih prednosti platforme je to što nema skrivenih troškova i naknada za SEPA transfere novca. Takođe, činjenica da kompanija postoji već 9 godina daje na sigurnosti korišćenja same platforme.

Kompanija na svom sajtu kao jednu od najvećih prednosti navodi da se ne skriva iza sistema podrške i automatizovanih pozivnih centara. Coinfinity tvrdi da je tu za vas, bilo putem e-pošte, telefona ili lično u kancelariji u Gracu.

Veli App

Veli App je dostupan kako u Austriji tako i u ostatku Evrope i definitivno je jedna od obećavajućih kripto platformi.

Tim Veli App ima personalizovan pristup svakom klijentu, koji je tu da vas podrži na vašem kripto putu. Aplikacija Veli sadrži sve što vam je potrebno da započnete sa kripto investiranjem. Međutim, ponekad je jednostavno zgodnije razgovarati sa stvarnom osobom, što retko koja platforma pruža, a upravo je ovo najveća prednost Veli App platforme.

1028X628 baner
Najbolje platforme za trgovinu kriptovalutama u Austriji 2

Veli nudi i strategije pomoću kojih možete automatski da iskoristite dugoročne trendove i investirate kao pametni investitori. Sve strategije su razvijene i testirane od strane tima doktora nauka u kvantitativnim finansijama. Najbolja stvar od svega je to što putem kviza, stručnjaci iz Veli App procenjuju koja je idealna strategija investiranja samo za vas.

Dakle, ukoliko ste neko ko nema jasnu ideju koju kriptovalutu da kupi, po kojoj ceni kao i kada da je proda, onda je Veli App platforma za vas.

Nadamo se da ste u ovom tekstu dobili korisne informacije koje će vam pomoći prilikom izbora platforme za investiranje u kriptovalute u Austriji. S obzirom na to da svako od nas prednost daje različitim kriterijumima, samim tim će i izbor biti različit. Mi konkretno dajemo prednost Veli App platformi zbog personalizovanog pristupa klijentima, posebno prilikom izbora odgovarajuće strategije investiranja koja je kreirana samo za njih. 

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter