POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Naknada generalnog direktora kompanije Apple Tima Kuka za 2023. smanjena je za 40% na 49 miliona dolara

Komitet za kompenzaciju kompanije Apple Inc odobrio je izmene u kompenzaciji generalnog direktora Tima Kuka. Kukova ciljna ukupna naknada za 2023. iznosi 49 miliona dolara, što predstavlja smanjenje od preko 40% u odnosu na njegovu ciljnu ukupnu nadoknadu za 2022. godinu.

Procenat RSU zasnovanih na učinku koji su dodeljeni direktoru Kuku povećan je sa 50% na 75% njegove ciljne nagrade za kapital za 2023. i procenat njegovih RSU zasnovanih na učinku biće najmanje 75% njegovih ciljnih nagrada za kapital za naredne godine.

Akcije Apple akcija su prošle godine pale za 27%.

Kukova kompenzacija za fiskalnu 2022. godinu koja se završila u septembru iznosila je 99,4 miliona dolara, nešto više od 98,7 miliona dolara koje je primio prethodne godine, navodi kompanija u podnescima hartija od vrednosti.

Za 2023. Kukov cilj kompenzacije je postavljen na 49 miliona dolara, više od 40% niže od njegove plate za 2022. Apple je napravio promene nakon što je 64% akcionara odobrilo Kukov platni paket na godišnjem sastanku prošle godine, u odnosu na 94,9% prethodne godine.

Najveća promena dogodila se u Kukovim nagradama za akcije.

Za fiskalnu 2022., Apple mu je dodelio 75 miliona dolara u vidu nagrada za akcije, od kojih je polovina zasnovana na tome koliko su dobro poslovale Appleove akcije. Za fiskalnu 2023., Kukov cilj za nagradu za akcije smanjen je na 40 miliona dolara, sa 30 miliona dolara od ukupnog iznosa u zavisnosti od učinka akcija.

Ako Apple-ove akcije dostignu prag performansi, nagrade za učinak od 30 miliona dolara mogle bi se udvostručiti na najmanje 60 miliona dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter