POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nakon završetka dana Nvidia krenula ka dole i pored rezultata koji su bolji od očekivanog, indeksi u rastu.

U četvrtak rano ujutru, fjučersi na akcije su generalno porasli jer su investitori “izdržali” negativne novosti kompanije Nvidia, ekonomskog lidera u proizvodnji čipova i tehnološke industrije.

Fjučersi na akcije Dow Jones Industrial Average porasli su za 85 poena, ili 0,27%.
Fjučersi S&P 500 porasli su 0,23%, dok su fjučersi Nasdaq 100 ostali gotovo nepromenjeni.

Povećanje fjučersa dolazi nakon niza loših kvartalnih izveštaja iz tehnološke industrije. Akcije proizvođača čipova Nvidia potonule su za preko 7% u produženoj trgovini (after market) nakon što je kompanija objavila slabije od očekivanih projekcija za drugi kvartal. Finansijski direktor kompanije Nvidia izjavio je da će korporacija smanjiti zapošljavanje.

Softverska kompanija Snowflake, zabeležila je pad akcija za otprilike 14% pošto su smernice za operativnu maržu kompanije bile niže od projektovanih.

Iako su tržišni rezultati u prvom tromesečju uglavnom bili u skladu sa istorijskim normama, određene istaknute akcije su doživele oštar pad nakon saopštenja o zaradi pošto su investitori procenjivali uticaj inflacije i usporavanja privrednog rasta.

Nenaslovljeni dizajn 1
Nakon završetka dana Nvidia krenula ka dole i pored rezultata koji su bolji od očekivanog, indeksi u rastu. 2

Tokom redovnih tržišnih sati u sredu, akcije su skočile, a Nasdaq je prednjačio sa povećanjem od 1,5%. S&P 500 je porastao za 0,9%, dok je DOW porastao za 0,6%.

Tokom nedelje, sva tri indeksa su u porastu, što ih stavlja na kurs da prekinu duge nizove gubitaka. DOW je pao osam nedelja zaredom, dok su S&P 500 i Nasdaq pali sedam nedelja.

Kompanija Williams-Sonoma, koja je dobila 6% u produženom trgovanju nakon što je nadmašila projekcije na gornjoj i donjoj liniji, bila je svetla tačka za investitore kada govorimo o rezultatima.

Macy’s, Dollar Tree i Dollar General su samo neke od firmi koje će objaviti zaradu pre nego što se tržište danas otvori.

Investitori će takođe dobiti ažurirani pregled nedeljnih zahteva za nezaposlene i drugo čitanje BDP-a u prvom kvartalu u četvrtak.
Danas će biće objavljeni i podaci o nerešenoj prodaji kuća.


Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter