POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nalog na X Vitalika Buterina hakovan, ukradeno više od 691.000 dolara!

Vitalik Buterin, suosnivač Ethereuma, navodno je imao hakovan nalog na X (nekadašnjem Twitteru). Prema ZachXBT, ovaj incident je doveo do gubitka u iznosu od preko 691.000 dolara nakon što su žrtve kliknule na zlonamernu vezu.

U postu objavljenom 9. septembra na X, Dmitry Buterin, otac Vitalika, obavestio je da je nalog njegovog sina kompromitovan:

“Ignorišite ovaj post, izgleda da je Vitalik hakovan. Radi na povratku pristupa.”

Haker je podelio zlonamernu vezu ka navodnom besplatnom komemorativnom nezamenjivom tokenu (NFT) koji je dostupan, privlačeći žrtve da povežu svoje novčanike pre nego što na kraju ukrade sva njihova sredstva.

ZachXBT je aktivno obaveštavao svojih 438.200 pratilaca o aktivnostima hakera. Nedavno je podelio informaciju da je najvredniji NFT koji je dosad ukraden CryptoPunk #3983, vredan 153,62 ETH-a, što je približno 250.543 dolara.

Korisnik sa pseudonimom Satoshi 767 na X tvrdi da Buterin možda nije primenio dovoljne mere sigurnosti za svoj nalog na X.

“Mrzim što moram reći, ali Vitalik bi trebao preuzeti odgovornost za svoju lošu operativnu sigurnost i nadoknaditi one koji su pogođeni”, rekao je, sugerirajući da veruje da je propust Buterina doveo do napada:

“Jedini način na koji ovo nije nemar na strani Vitalika je ako je neko sa X unutrašnjosti kompromitovao nalog, ili ako je bio prisiljen lično od strane kriminalca koji je pretnjom nasiljem. Veoma sumnjam da se to dogodilo. Najverovatnije je ovo bio SIM swap.”

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter