POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nasdaq predvodi oporavak na Vol Stritu nakon slabijih od očekivanih podataka

Američki akcije su završile više, a Nasdaq je dobio više od 1% u sredu, dan nakon prodaje, jer su najnoviji ekonomski podaci pokazali da su američki privatni prihodi povećani manje nego što se očekivalo u septembru.

Potrošački diskrecionarni sektor je porastao za 2%, što je vodilo sektore S&P 500 više, slijedili su komunikacione usluge i tehnologija, jer su prinose na američke trezorske zapise smanjeni sa 16-godišnjih maksimuma.

ADP Nacionalni izveštaj o zapošljavanju obradovao je investitore zabrinute zbog rasta kamatnih stopa i mogućnosti da će Federalne rezerve možda morati duže održavati kamatne stope na višem nivou.

“Sa tehničkog gledišta, verovatno smo malo preprodavani”, rekao je Oliver Pursche, stariji potpredsednik i savetnik za Wealthspire Advisors u Westportu, Connecticutu.

Nedavna slabost dovela je S&P 500 blizu svoje 200-dnevne pokretne sredine, koja je trenutno oko 4.203.

“Ovog septembra videli smo promenu u verovanju kako stručnjaka tako i investitora”, rekao je. “Čini se da se konačno sleglo da će kamatne stope ostati više duže vreme i da je ideja da će Fed uskoro smanjiti kamate fikcija.”

Drugi podaci u sredu pokazali su da su nove narudžbine za proizvode napravljene u SAD-u porasle više nego što se očekivalo u avgustu, iako je izveštaj o zaposlenosti za septembar ključna ekonomska vest ovog tjedna.

Dow Jones Industrial Average je porastao 127,17 poena ili 0,39% na 33.129,55, S&P 500 je dobio 34,3 poena ili 0,81% na 4.263,75, a Nasdaq Composite je dodao 176,54 poena ili 1,35% na 13.236,01.

Nekoliko mega-kap akcija, uključujući Amazon.com, bile su više tog dana.

Ford Motor je bio blizu nule, iako je proizvođač automobila zabeležio gotovo 8% rasta prodaje automobila u SAD-u u trećem kvartalu.

Investitori koji traže neekonomske podatke na koje treba da se usmjere, željno očekuju izveštaje o poslovanju za treći kvartal koji bi trebali početi sredinom meseca. Prema podacima LSEG-a, očekuje se da su poslovni prihodi kompanija S&P 500 porasli 1,6% u odnosu na godinu za kvartal.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter