POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nema više panike: Circle ipak može da pristupi USDC rezervama od 3,3 milijarde u SVB banci

Ranije priznanje Circle-a da se USDC rezerve u vrednosti od 3,3 milijarde dolara drže u SVB banci, rezultiralo je gubitkom tržišnog udela u odnosu na konkurenta USDT.

Izvršni direktor i suosnivač Circle-a, Džeremi Aler, ​​rekao je da je od 13. marta emitent stabilnog koina „u mogućnosti da pristupi“ svojim sredstvima od 3,3 milijarde dolara koja se nalaze u propaloj SVB banci.

Stabilna valuta koju izdaje Circle — nakratko je izgubila 1:1 odnos sa dolarom nakon vesti da je 3,3 milijarde dolara gotovinskih rezervi zaglavljeno u SVB-u.

Veza za dolar stabilnog coina se od tada oporavila, ali masovni otkupi USDC-a doveli su do pada tržišne kapitalizacije za skoro 10% od 11. marta.

U međuvremenu, USDT je zabeležio blagi porast svoje tržišne kapitalizacije od 11. marta, popevši se za preko 1% na 73 milijarde dolara.

Privremeno zaključana sredstva imala su značajan uticaj na USDC, iako je 3,3 milijarde dolara predstavljalo manje od 8% rezervi tokena, prema januarskom izveštaju o rezervama objavljenom 2. marta.

U izveštaju se tvrdi da je USDC obezbeđen sa preko 80% rezervi koje se sastoje od kratkoročnih državnih zapisa Sjedinjenih Država — visoko likvidnih sredstava koja se smatraju jednom od najsigurnijih investicija na globalnom nivou.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter