Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

NFT investitor je slučajno “spržio” 135.000 dolara CryptoPunk-a pokušavajući da pozajmi novac

Dok je prolazio kroz nepoznati proces “umotavanja” NFT-a, Rajli je slučajno poslao sredstvo na adresu za spaljivanje, trajno izbrišući NFT iz opticaja.

Nezamenljivi token (NFT) iz kolekcije CryptoPunks u vrednosti od 77 etera poslat je na adresu za spaljivanje da bi se trajno uništio. Međutim, kolekcionar je nameravao da pozajmi nešto novca od njega i da kupi još jedan NFT.

NFT kolekcionar Brendon Rajli dodao je CryptoPunk #685 u svoju kolekciju 13. marta plativši 77 ETH, nadajući se da će ga zadržati na duži rok.

Kao iskusan investitor, Rajli je znao koliko je važno nabaviti nove NFT-ove neposredno pre nego što su kripto tržišta krenula na novo tržište bikova. Kao rezultat toga, odlučio je da pozajmi nešto novca na osnovu CryptoPunk-a #685 koristeći popularnu tehniku poznatu kao wrapping – umotavanje.

Dok je prolazio kroz nepoznati proces umotavanja NFT-a, Rajli je slučajno poslao sredstvo na adresu za spaljivanje — što je trajno izbrisalo NFT iz opticaja, kao što je prikazano u nastavku.

Istorija trgovine CryptoPunk-om $#685. Izvor: dappradar.com

„Rečeno mi je da tačno sledim uputstva, pa sam i uradio“, objasnio je Rajli, ali je u tom procesu izgubio 77 ETH, što je vredelo 135.372,16 dolara. Objasnio je:
“Nisam zamotao ovaj NFT da bih ga prodao na Bluru. To je trebalo da bude moj „zauvek Panker“. Broj je potpuno obrnut od mog majmuna. Zamotavao sam ga samo zato što sam morao da pozajmim nešto likvidnosti od njega.”

Dok su članovi Cripto Tvitter-a verovali da je kolekcionar NFT-a morao imati „duboke džepove“, Rajli je suprotstavio glasine otkrivajući da je kupio CryptoPunk #685 putem pozajmljenog novca.

„Pretpostavljam da nisam trebalo da pokušavam ovo sam“, bio je Rajlijev zaključak iz iskustva. S druge strane, Crypto Twitter je takođe okrivio zbunjujuće korisničke interfejse i složena uputstva za gubitak investitora. Kao rezultat toga, zajednica se jednoglasno složila sa potrebom za renoviranjem front-end procesa za kripto ekosisteme.

Takozvano NFT wash trading poraslo je za 126% u februaru, potvrdio je CoinGecko izveštaj. Šest najboljih NFT tržišta su Magic Eden, OpenSea, Blur, X2Y2, CryptoPunks i LooksRare.
X2Y2, Blur i LooksRare su zabeležili porast trgovanja pranjem četvrti mesec zaredom, sa ukupnim obimom od 580 miliona dolara.

Obim trgovanja NFT wash, januar 2022.–februar 2023. Izvor: CoinGecko, Footprint Analytics

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter