POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nissan očekuje porast profita od 38% 

Japanska kompanija Nissan Motor Co u četvrtak je saopštila da očekuje porast profita od 38% ove godine zbog boljih izgleda za prodaju, što predstavlja pozitivnu perspektivu za proizvođača automobila nakon godina neuspeha koji su uključivali zategnuti odnos sa partnerom Renault SA.

Dve automobilske kompanije sada obnavljaju svoje višedecenijsko partnerstvo u proizvodnji automobila.

Nissan predviđa povećanje operativnog profita na 520 milijardi jena (3,85 milijardi dolara) u finansijskoj godini koja je počela prošlog meseca, u poređenju sa prosečnom prognozom profita od 396,21 milijardi jena u anketi Refinitiva među 19 analitičara. Takođe, kompanija pokazuje značajan skok profita od 377 milijardi jena u tek završenoj godini.

Poboljšani izgledi za prodaju su vođeni očekivanjima da će se prodati 29% više automobila u Severnoj Americi, ili 1,32 miliona vozila, i 27% više u Evropi. U Kini su izgledi skromniji, jer Nissan očekuje porast prodaje za 8% na 1,1 milion vozila.

Kompanija mora da ubrza način na koji dizajnira, proizvodi i prodaje automobile u Kini, rekao je glavni operativni direktor Ashvani Gupta na brifingu.

Kao i drugi svetski proizvođači automobila, Nissan je nastojao da povrati svoju poziciju na ključnom tržištu u Kini, gde se suočava sa rastućom konkurencijom domaćih automobilskih kompanija.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter