PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Nokia i BT postaju partneri u cilju unapređenja monetizacije 5G pomoću novih alatki za razvoj

Nokia udružila je snage sa BT Group kako bi unapredila monetizaciju 5G tehnologije integrišući svoju platformu “Network as Code” u BT-ov cloud-native ekosistem. Ova saradnja, objavljena danas, ima za cilj pružanje programerima neophodnih alatki za razvoj softvera (SDK) i interfejsa za programiranje aplikacija (API) kako bi inovirali unutar mobilne mreže u Velikoj Britaniji, s posebnim beneficijama za korisnike EE mreže.

Partnerstvo je usmereno na transformaciju načina na koji rade softverske 5G mreže nudeći aplikacije koje mogu dinamički poboljšati kvalitet mreže po potrebi. Shkumbin Hamiti, voditelj platforme za monetizaciju mreže, oblak i mrežne usluge u kompaniji Nokia, izrazio je entuzijazam za proširenu saradnju s BT Group, ističući potencijal za otključavanje novih vrednosti iz mrežnih resursa. Reza Rahnama, izvršni direktor mobilnih mreža u kompaniji BT Group, delio je ovaj sentiment, ističući značajne prednosti koje takve softverski vođene mreže mogu pružiti i poslovnim subjektima i potrošačima.

Slična inicijativa kompanije Nokia lansirana je u septembru 2023. godine s DISH Wireless, što ukazuje na širi trend industrije ka prilagodljivijim i inovativnijim mrežnim platformama. Kroz ove saveze, Nokia se pozicionira na čelu evolucije 5G tehnologije, podstičući razvoj novih aplikacija i usluga koje iskorišćavaju pun potencijal naprednih mobilnih mreža.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter