POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nove promene na berzi: PepsiCo, Walt Disney, Delta Air Lines i više

Evo nekih od najznačajnijih kretanja na američkom tržištu akcija danas:

PepsiCo akcije su porasle 1,6% nakon što je ovaj proizvođač napitaka povećao svoje prognoze za celu godinu, nakon snažnih rezultata u drugom kvartalu, uprkos povećanim cenama koje su uticale na potražnju.

Delta Air Lines akcije su porasle 1,3% nakon što je avio-kompanija objavila svoje najbolje tromesečne prihode i dobit nakon pandemije, zahvaljujući oštrom oporavku putničke potražnje.

Walt Disney akcije su porasle 0,3% nakon što je ova zabavna kompanija produžila ugovor izvršnom direktoru Robertu Ajgeru za još dve godine radi održavanja “kontinuiteta vođstva tokom trajne transformacije kompanije”.

Coinbase akcije su pale 9,8% nakon što je Barclays snizio svoj stav o ovoj platformi za kriptovalute na “underweight” (manje preporučljivo) sa “equal-weight” (neutralno), tvrdeći da bi investitori trebali da se povuku pre objavljivanja kvartalnih rezultata.

Carvana akcije su pale 6,9% nakon što je JPMorgan snizio svoju ocenu za ovog prodavca polovnih automobila putem interneta na “underweight” (manje preporučljivo) sa “neutral” (neutralno), navodeći da bi akcije mogle pasti za 70% nakon snažnog rasta ranije ove godine.

SoFi Technologies akcije su pale 0,8% nakon što je Morgan Stanley snizio ocenu za ovu kompaniju za lične finansije putem interneta na “underweight” (manje preporučljivo) sa “equal-weight” (neutralno), navodeći da bi vrednost akcija trebala biti procenjena kao vrednost banke.

AstraZeneca ADR-ovi su porasli 1,8% nakon što je UBS povisio ocenu za ovog farmaceutskog diva na “buy” (kupiti) sa “neutral” (neutralno), tvrdeći da je njegov bogat portfolio lekova čini “vodećim igračem u oblasti”.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter