POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Novi „najgori scenario“ Bitcoina stavlja BTC na dno tržišta blizu 6 hiljada dolara

Akcija kapitulacije Bitcoina mogla bi da vrati cenu BTC-a na područje duplo više od dna medveđeg tržišta u 2018, kaže Decentraderov Filbfilb.

Bitcoin i dalje rizikuje da padne ispod 7.000 dolara na ovom “tržištu medveda”, upozorava najnovija predviđanja najgoreg scenarija.

U svom najnovijem prenosu uživo emitovanom 24. novembra, platforma za trgovanje DecenTrader je otkrila ciljeve za najnižu cenu BTC.

Najnovija u nizu BTC/USD prognoza, suosnivač Decentrader-a Filbfilb je zacrtao potencijalni pad od ispod 10.000 dolara.

„U mom najgorem scenariju, mislim da bi to verovatno bilo tamo gde ćemo završiti, kao jak support “stare škole”“ rekao je o zoni za na oko 6.500 dolara.

Ovo je mesto gde bi kupci „verovatno počeli da dopunjavaju svoje torbe“, dodao je on, napominjući da je taj nivo bio približno duplo veći od najnižeg nivoa na tržištu medveda iz 2018. i najniže vrednosti COVID-19 u martu 2020.

Iako je „malo verovatno“ u trenutnim okolnostima, Filbfilb je ipak tvrdio da bi značajnije posledice od pada FTX-a mogle da uklone podršku za ponude više u knjizi narudžbi, otvarajući vrata za takav događaj kapitulacije.

„Dok ne budemo imali dalje informacije, to se čini malo verovatnim, i kao što sam rekao, mislim da je činjenica da nismo bacili jače nego što smo zaista mogli da uradimo dobar znak za bikove“, nastavio je on.

S obzirom na nedavne događaje, kao što je Cointelegraph izvestio, BTC/USD je, u stvari, uspeo da padne manje u poređenju sa svojim prethodnim najvišim nivoima svih vremena nego tokom prethodnih tržišta medveda.

8b3fede3 b26c 4729 9bee 7c4802c6d9ca
Pad cene BTC/USD sa grafikona najviših vrednosti svih vremena. Izvor: Glassnode

Povezana debata se vrti oko toga da li je potrebno dublje zaron da bi se uskladila ta dna i stala tačka na trenutni opadajući trend.

Filbfilb je prokomentarisao da bi kriptovalute trebale da „izbegnu neke metke“ u pogledu pada FTX-a, a da bi makro tržišta takođe morala da ostanu jaka, da bi Bitcoin stavio na dno, izbegavajući najgori scenario.

Cena BTC-a kreće se u rupama tržišta

Na drugom mestu u strimu uživo, suosnivač Decentrader-a Filip Svift, takođe tvorac izvora podataka LookIntoBitcoin, objasnio je druge nedavne fenomene grafikona.

Među njima je bio i sve veći broj Bitcoin novčanika koji sada sadrže najmanje 1 BTC, a broj će uskoro po prvi put preći milion.

Ovo je direktan rezultat povlačenja sa razmene u svetlu FTX-a, rekao je Svift.

Iako je 18 meseci unapred, sledeći događaj prepolovljenja subvencija za bitkoin blok 2024. takođe će postati glavni narativni fokus u budućnosti, dodao je on.

To će zauzvrat imati „neki pozitivan efekat na cenu u smislu medijske pokrivenosti i očekivanja sledećeg događaja prepolovljenja“.

Uporedni grafikon je pokazao da BTC/USD trenutno radi kroz najniži deo svog četvorogodišnjeg ciklusa, pokazujući snažnu korelaciju između 2014. i 2018.

a4635b86 9f69 41f9 8c2c 7ff5c261bec6
Tabela za poređenje bull market-a. Izvor: Decentrader

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter