POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Odobren prvi Bitcoin ETF od strane SEC-a

BlackRock, Inc., najveći svetski upravljač imovinom, najavio je lansiranje iShares Bitcoin Trust (IBIT), koji će početi sa trgovinom na Nasdaqu sutra. Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) proglasila je efikasnim registracioni izveštaj za spot Bitkoin ETF, što predstavlja značajan korak za investitore koji traže izloženost tržištu kriptovaluta putem regulisanog berzanskog fonda.

iShares Bitcoin Trust ima za cilj da pruži ekonomičan i praktičan način za praćenje cene bitkoina. Dominik Rohe, direktor iShares ETF i Index Investing poslovanja u Americi kod BlackRock-a, izjavio je da IBIT rešava neke od izazova i operativnih opterećenja koja su dosad odvraćala investitore od direktnog ulaganja u bitkoin.

iShares iz BlackRock-a ima preko dve decenije iskustva, nudeći više od 1.300 ETF-ova širom sveta. Firma upravlja imovinom vrednom 3,12 biliona dolara, kako je navedeno na dan 30. septembra 2023. godine, i omogućila je pristup tržištu za više od 43 miliona investitora širom sveta.

Vrednost Trust-a usko je povezana sa prihvatanjem bitkoina, razvojem industrije i promenama u upravljanju. Izložen je ekstremnoj volatilnosti inherentnoj digitalnim tržištima imovine, kao i rizicima povezanim s gubicima, krađom ili kompromitacijom privatnih ključeva. BlackRock ističe da su sigurnosni postupci Trust-a osmišljeni da zaštite njegova sredstva, ali ne postoji garancija da će biti efikasni protiv svih potencijalnih pretnji.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter