POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

OpenAI i Microsoft u saradnji sa Humane napravili nosivi “AI Pin” uređaj

Startup za veštačku inteligenciju, Humane, lansirao je nosivi AI virtuelni asistent AI Pin, koji koristi tehnologiju od OpenAI i cloud computing usluge od Microsofta.

AI Pin je uređaj u obliku broša koji korisnik nosi i dodiruje kako bi komunicirao s virtuelnim AI asistentom. Opremljen je tehnologijom od OpenAI, tvorca poznatog chatbota ChatGPT, i ima mogućnosti cloud računarstva putem Microsofta.

Prema rečima Humane-a, korisnici takođe mogu interagovati s pinom putem intuitivne touchpad površine, držeći predmete, izvodjenjem gestikulacija i putem laserskog ekrana za prikazivanje slika koji je projektovan na dlan.

Tvrdi se da će pin moći da kreira poruke u “tonu glasa” korisnika, sortira mejlove i pruža AI vođena iskustva s muzikom, a uključuje i AI-pokretača fotografa. “Ai Pin takođe može delovati kao vaš prevodilac za strane jezike”, navodi se, “i podržavati vaše ciljeve ishrane identifikacijom hrane putem računarske vizije.”

U saopštenju, suosnivači Humane-a, Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno, rekli su:

“Ai Pin je ostvarenje naše vizije da integrišemo AI u svakodnevni život, poboljšavajući naše sposobnosti bez zasenjivanja naše ljudskosti.”

FP Linkedin 1028 x 628 px 2 1 2
OpenAI i Microsoft u saradnji sa Humane napravili nosivi "AI Pin" uređaj 2

Humane je takođe najavio pokretanje svoje vlastite mobilne virtuelne mrežne operaterke povezane s telekomunikacionom kompanijom T-Mobile kako bi pružili bežičnu uslugu za uređaj. Pin je dostupan za naručivanje u Sjedinjenim Američkim Državama od 16. novembra i koštaće 699 dolara za ceo sistem, uz mesečnu pretplatu od 24 dolara, koja uključuje broj mobilnog telefona za pin i mobilne usluge.

Humane su osnovali bivši zaposleni Apple-a koji su radili na iPhone-u, a privukli su 241 milion dolara investicija od ključnih igrača u ovoj oblasti, uključujući Sema Altmana, izvršnog direktora OpenAI, i Microsoft.

AI Pin dolazi nakon mnogo brzih događaja u prostoru veštačke inteligencije tokom protekle nedelje.

Petog novembra, Elon Mask i njegov startup za veštačku inteligenciju, xAI, lansirali su chatbota pod nazivom Grok, za koji je rekao da može nadmašiti ChatGPT – trenutno hvaljen kao jedan od najnaprednijih chatbota na svetu.

Sledećeg dana, OpenAI je najavio nove funkcije za ChatGPT koje omogućavaju pretplatnicima da stvaraju svoje vlastite GPT.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter