POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Oppenheimer vidi rast S&P 500 do 4600

Dok je nekoliko stratega za akcije, uključujući one u Morgan Stanley-u i Bank of America, nedavno upozorilo na ograničen rast američkih akcija, analitičari Oppenheimera vide potencijal da S&P 500 nastavi da raste u narednim mjesecima.

Tamošnji tehnički analitičari veruju da bi S&P 500 mogao da poraste na čak 4600, što implicira potencijal rasta od oko 11% u odnosu na trenutne nivoe.
Indeks je već u porastu od ~7,8% od početka godine (od početka godine).

„Skokovi na kojima učestvuje više akcija su često skokovi koji se nastavljaju, što znači da to sigurno ne vidimo kao pozitivno na tržištu. Međutim, ne mislimo da je ni ovo postalo negativno, i priklonimo se gledištu da snaga velike kapitalizacije treba da nadmaši slabost male kapitalizacije“, rekli su u belešci klijenta.

Porast S&P 500 bi takođe trebalo da podigne Russell 2000 na 2100, signalizirajući potencijal rasta od ~18%. Analitičari su podsetili investitore da potonji nastavlja da trguje iznad ključne podrške (1650).

Međutim, ako akcije male kapitalizacije nastave da se niže i na kraju dostignu najniži nivo u novom ciklusu, oni veruju da bi to moglo učiniti S&P 500 ranjivijim i gurnuti indeks ispod 3800.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter