POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Osiguravači i akcije luksuznih kompanija predvode rast na evropskim berzama 

Evropske akcije su porasle u četvrtak kako su investitori analizirali niz korporativnih kvartalnih izveštaja i iščekivali američke podatke o inflaciji koji će verovatno odrediti putanju monetarne politike Federalnih rezervi.

Pan-evropski STOXX 600 indeks je porastao za 0,4%, nakon što je zatvoren na najvišem nivou u poslednjoj trgovačkoj sesiji.

Fjučersi na američke akcije su porasli pre podataka koji se očekuju da će pokazati blagi rast potrošačkih cena u julu. Na mesečnom nivou, očekuje se da će CPI porasti za 0,2%, isto kao u junu.

Sektor ličnih i kućnih dobara Evrope, u kojem se nalaze najveći luksuzni brendovi, je porastao za 1,1% nakon što je Kina ukinula restrikcije za grupne ture za više zemalja.

Od osiguravača, nemački Allianz je porastao za 2,1%, a Zurich Insurance je porastao za 1,6% nakon što su obe kompanije prijavile rezultate koji su nadmašili očekivanja.

Danski Novo Nordisk je pao za gotovo 1% nakon što je saopšteno da će i dalje ograničavati isporuke početnih doza svog veoma popularnog leka za mršavljenje Wegovy na američkom tržištu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter