POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Otkup akcija nedelje: Autodesk odobrava 5 milijardi dolara

Autodesk je odobrio ovlašćenje za otkup akcija u vrednosti od 5 milijardi dolara pošto je takođe izdao in-line zaradu u trećem kvartalu i smernice za nedovoljno konsenzus za četvrti kvartal.

Prateći meke smernice, Mizuho je snizio ADSK na “Neutralan” sa “Kupovine” sa ciljnom cenom od 210 dolara po akciji (sa 260 dolara). „S obzirom na sve neizvesnije radno okruženje, teško nam je da nastavimo da preporučujemo da ime ide u još izazovniju fiskalnu 24. godinu“, rekao je analitičar.
Openheimer je smanjio ciljnu cenu na 220 dolara sa prethodnih 255 dolara po akciji.
Akcije Autodeska pale su za 8,3% tokom nedelje na 200,66 dolara.

Azenta Inc saopštila je da je sklopila ugovor o ubrzanom otkupu akcija u vrednosti od 500 miliona dolara sa JP Morgan Chase, u skladu sa prethodno objavljenim ovlašćenjem za otkup akcija u vrednosti od 1,5 milijardi dolara. Pored ovoga, Azenta je takođe rekla da namerava da otkupi najmanje dodatnih 500 miliona dolara zaliha tokom sledeće godine.
Akcije su pale za 4,3% na 57,79 dolara za nedelju dana.

Gaotu Techedu Inc DRC će otkupiti do 30 miliona dolara u akcijama, rekao je izvršni direktor Larry Xiangdong Chen, “kako bi pokazao nepokolebljivo poverenje našeg menadžmenta u budući razvoj naše kompanije”. Dodao je: „Takođe nameravam da lično kupim do 20 miliona američkih dolara naših akcija. Akcije su izgubile 3,7% na 1,05 dolara za nedelju dana.

Korporacija Verra Mobility saopštila je da će otkupiti do 100 miliona dolara svojih običnih akcija klase A u narednih 18 meseci.
Izvršni direktor Dejvid Roberts je rekao: „Ostajemo posvećeni isporuci vrednosti našim akcionarima kroz disciplinovanu i fleksibilnu strategiju alokacije kapitala.“
Akcije su porasle za 1,1% na 15,86 dolara za nedelju.

ZTO Express (Cayman) Inc povećao je svoje ovlašćenje za ponovnu kupovinu akcija na 1,5 milijardi dolara u odnosu na prethodnu milijardu dolara i produžio efektivno vreme za jednu godinu, do 30. juna 2024. Akcije su za nedelju dana porasle 5,4% na 22,99 dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter