POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Paypal i TTM Technologies nadmašili očekivanja Volstrita u trećem kvartalu 

TTM Technologies Inc. i kompanija za digitalna plaćanja Paypal Holdings Inc. iz San Josea, objavile su izveštaje o poslovanju za treći kvartal koji su nadmašili očekivanja Vol Strita.

TTM Technologies je saopštio gubitak od 37,1 milion dolara u trećem kvartalu, odnosno 36 centi po akciji. Međutim, kada se prilagode troškovi amortizacije imovine, dobit je porasla na 43 centa po akciji, što je iznad prosečne procene od 28 centi po akciji od strane tri analitičara Zacks Investment Research. Takođe, TTM-ovi prihodi od 572,6 miliona dolara u trećem kvartalu su blago premašili predviđenih 571,8 miliona dolara. TTM očekuje da će zarada po akciji za fiskalni četvrti kvartal koji se završava u decembru biti između 34 i 40 centi, a prognozira prihod od 550 do 590 miliona dolara.

Sa druge strane, Paypal Holdings je objavio neto dobit od 1,02 milijarde dolara u trećem kvartalu, odnosno 93 centa po akciji. Nakon prilagođavanja jednokratnih dobitaka i troškova, zarada je porasla na 1,30 dolara po akciji, što je iznad očekivanja Vol Strita od 1,22 dolara po akciji prema istraživanju Zacks Investment Research među 16 analitičara. Pored toga, Paypal je prijavio prihod od 7,42 milijarde dolara za period, što je iznad predviđenih 7,39 milijardi dolara od 14 analitičara u istraživanju Zacks. Za kvartal koji se završava u decembru, Paypal predviđa zaradu od 1,36 dolara po akciji i očekuje da će puna godišnja zarada biti 4,98 dolara po akciji.

Kada se analizira finansijska performansa kompanije Paypal Holdings, podaci i saveti InvestingPro pružaju korisne uvide. Agresivno otkupljivanje deonica i očekivanja rasta neto dobiti ove godine, prema savetima InvestingPro, ističu poverenje menadžmenta u finansijsko zdravlje i buduće izglede kompanije.

Tržišna kapitalizacija Paypala iznosi značajnih 56,72 milijarde dolara, a P/E odnos je skroman, 14,31, što ukazuje na razumnu cenu u odnosu na zaradu. U poslednjih dvanaest meseci do drugog kvartala 2023. godine, rast prihoda Paypala iznosio je 8,21%, što pokazuje stabilan porast prihoda kompanije.

Akcije kompanije su nedavno imale nekih izazova, trgujući blizu najniže vrednosti u poslednjih 52 nedelje. Međutim, sa prognozama profitabilnosti ove godine i dokazanom profitabilnošću kompanije u poslednjih dvanaest meseci, postoji potencijal za preokret.

InvestingPro nudi još mnogo saveta i metrika u realnom vremenu za Paypal, pružajući dragocene uvide investitorima i ljubiteljima finansija.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter