POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Pfizer kupuje 8,1% udela u francuskoj kompaniji za vakcine Valneva

Pfizer jedna od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija, pristala je da uloži 90,5 miliona evra (95,24 miliona dolara) u francusku kompaniju za vakcine, pošto su kompanije prijavile dalji napredak u saradnji sa lajmskom bolešću.

Pfizer će kupiti udeo od 9,49 evra po akciji u Valnevi, koja takođe razvija vakcinu protiv COVID-19, kroz ograničeno povećanje kapitala.
Akcije Valneve su porasle za 14,5% na 9,09 evra u ranoj trgovanju.
Dobit od Pfizer-ovog ulaganja u kapital Valneva će koristiti da podrži svoj doprinos razvoju Faze 3 Lajmske bolesti.

Thomas Lingelbach, izvršni direktor Valneve, rekao je da Pfizerova investicija u Valnevu „stiče izvrsnost njihovg zajedničkog rada u poslednje dve godine i snažno je priznanje Valnevinoj stručnosti u vezi sa vakcinacijom.

Pfizer ima za cilj da započne fazu 3 istraživanja VLA15 u trećem kvartalu 2022. godine, kao što je ranije navedeno 26. aprila 2022. godine, napomenuli su.

Valneva će sada finansirati 40% preostalih zajedničkih razvojnih troškova prema izmenjenom sporazumu, u odnosu na 30% ranije.

Valneva će od Pfizera dobiti višestruke naknade u rasponu od 14% do 22%.
Pored toga, bonusi (royalties) će biti isplaćeni sa do 100 miliona dolara u prekretnicama koje se plaćaju Valnevi na osnovu kumulativne prodaje, dodaju kompanije.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter