POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

PlayStation očekuje novu investiciju za PC i mobilne uređaje

Kompanija Sony Group Corp za igranje igrica traži nova ulaganja kako bi ojačala svoj prodor u PC i mobilne uređaje, rekao je viši izvršni direktor, dok se proizvođač PlayStation 5 takmiči za talente sa rivalima sa velikim džepom i dok se sklapanje poslova u industriji zahuktava.

„Dalja ulaganja u oblasti koje će ojačati ekspanziju na PC, na mobilne i na usluge uživo, to je definitivno mogućnost za nas“, rekao je Hermen Hulst, šef PlayStation Studios-a, u intervjuu Rojtersu ne iznoseći dalje detalje.

Soni, čiji su studiji poznati po igrama na konzolama za jednog igrača, kao što su „Spider-Man“ i „God of War“, izneo je ambiciozne planove za objavljivanje naslova na PC-u i mobilnim uređajima i pružanje igara uživo, koje omogućavaju kontinuirano ažurirano igranje.

Radikalna promena se ogleda u njegovim nedavnim ugovorima, uključujući akviziciju Bungieja od 3,6 milijardi dolara, studija koji stoji iza franšize za više igrača „Destini“, kojom Soni upravlja van svoje mreže PlayStation Studios.

Ostale investicije uključuju kupovinu manjinskog udela u japanskom developeru FromSoftware, čija je akciona igra uloga „Elden Ring“ prodata u više od 16,6 miliona jedinica.

„Trebalo bi da razmišljate o saradnji na strani razvoja igara pre svega, ali takođe nije nezamislivo sa našim naporima PlayStation Productions da istražujemo mogućnosti“, rekao je Hulst o ulaganju FromSoftvare.

Sony proizvodi sve veći broj adaptacija igrica, sa ovogodišnjim filmom „Uncharted“ koji je zaradio više od 400 miliona dolara širom sveta i TV serijom zasnovanom na franšizi „The Last of Us“ iz njegovog studija Naughty Dog koja će biti lansirana na HBO sledeće godine.

Hulst, koji je sa sedištem u Holandiji i preuzeo je svoju funkciju 2019. godine, nadgledao je rast PlaiStation Studios-a na 19 studija, sa dodacima uključujući Nixxes, koji prenosi konzolne igre na PC, i mobilnog programera Savage Game Studios.

S obzirom na obim transformacije na koju cilja gejming biznis, analitičari očekuju dalje sklapanje poslova od Sonija.

„Mislim da će i dalje dodati studije“, rekao je Serkan Toto, osnivač konsultantske kuće Kantan Games.

Snaga PlayStation-ove studijske mreže je privukla pohvale kao ključna razlika kod proizvođača Xbox-a Microsoft, koji je kupio kompaniju Activision Blizzard.

Šef kompanije Sony za igre na sreću Džim Rajan izneo je prigovor na potencijalni uticaj mega-posla vrednog 69 milijardi dolara na korisnike PlaiStation-a.

„Ako Sony može da izvede ono što je uradio sa iskustvima jednog igrača, ali (kao) iskustvima za više igrača na različitim platformama, na PC-u, na konzolama, a možda čak i na telefonu, onda su sve opklade isključene“, rekao je Toto, ukazujući na uspeh onlajn igre kao što je Fortnite iz Epic Games.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter