POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Polygon je najpopularniji blokčejn u 2023. do sada?

Prema najnovijim podacima, Polygon je najpopularniji blokčejn u 2023. godini. Podatke, koje je prikupio i obradio NFT Tech, podelio je Rajan Vajat, predsednik Polygon Labs-a.

Vajat je naveo da je tim Polygona fokusiran na dugoročne protokolarne strategije sa vizijom da osnaži svakog programera u njegovoj zajednici. Podaci pokazuju da je Ethereum, koji je doveo do njegove popularnosti 2022. godine zbog velike likvidnosti i velikog broja aktivnih korisnika, svrgnut od strane Polygona.

Najnoviji podaci sada otkrivaju da se situacija preokrenula u korist Polygona. Popularnost Polygona porasla je sa 23% u 2022. na 41% u 2023. Ovo je takođe privuklo neke značajne igrače u industriji, uključujući Nike, Reddit i Starbucks.

Podaci pokazuju da je došlo do povećanja ukupne zaključane vrednosti (TVL) od 70%, što je najveći skok iz nedelje u nedelju od lansiranja projekta.

Još jedna zanimljiva stvar koju treba primetiti je da dok su naknade za transakcije na drugim blok-čejnovima, uključujući i Bitcoin, naknade na Polygonu su opadale čak i tokom perioda vrhunca aktivnosti. Pored toga, pozitivni podaci o transakcijama takođe su uslovili rast cene MATIC-a za 2,8% u poslednja 24 sata. Prema podacima CoinMarketCap-a, MATIC se trguje po ceni od 0,8784 dolara.

Izvor: CoinEdition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter