POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Porsche je objavio rekordan rast prodaje u prvom kvartalu zahvaljujući Kini

Porsche AG je u prvom kvartalu zabeležio rekordan rast prodaje od 18% na godišnjem nivou, podstaknut prodajom u Kini, saopštila je kompanija u ponedeljak.

Nemački proizvođač luksuznih automobila isporučio je 21.365 automobila u Kini, svom najvećem pojedinačnom tržištu, što predstavlja rast od 21% u odnosu na prethodnu godinu. Tamošnji rezultat, koji je najveći među regionima, vođen je porastom potražnje nakon pandemije.

Peer Mercedes je isporučio 191.000 vozila u Kini u prva tri meseca 2023. godine, što je 3% više u odnosu na prethodnu godinu.

Premijum brendovi imaju koristi od oporavka potražnje u Kini, najvećem tržištu za luksuzne proizvode, nakon što je njena oštra politika zatvaranja zbog COVID-19 ukinuta krajem 2022.

Širom sveta, Porsche je isporučio 80.767 automobila tokom perioda, sa povećanjem u svakom regionu. SUV modeli kao što su Macan i Caienne, kao i kultni sportski automobil 911, bili su najpopularniji među kupcima Poršea.

„Dobar početak čini nas samopouzdanim tokom ostatka godine – u isto vreme, ostajemo oprezni i fleksibilni u okruženju koje ostaje izazovno“, rekao je Detlev fon Platen, član izvršnog odbora Porsche-a za prodaju i marketing.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter