POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Posledice kupovine Binance-FTX: Bitcoin dostigao novi minimum od 2020. godine

Vodeća svetska berza kriptovaluta Binance najavila je da će 8. novembra kupiti svog najvećeg rivala, FTX sa Bahama.
Vest je izazvala pomamu na tržištu kriptovaluta jer je zajednica kriptovaluta na Twitteru izrazila da ne očekuju ovaj dogovor u skorije vreme.

Reakcija tržišta se direktno odrazila na cene trgovanja glavnih kriptovaluta. Nakon održavanja stabilnih 20.000 dolara u poslednje dve nedelje, Bitcoin je ponovo pao.
Nekoliko sati kasnije, vodeća kriptovaluta na tržištu pala je ispod 19.000 dolara, pavši ispod svoje granice od sredine septembra.

U poslednja 24 sata, Bitcoin je pao za 10% u vrednosti, trgujući na 18.500 dolara.

S druge strane, ETH je pao na najniži nivo u više od dve nedelje, trgujući pri padu od 15% na nešto više od 1300 dolara.
U međuvremenu, Solana je pao za 20% nakon spekulacija da je Alameda Research, Bankman-Friedova trgovačka kompanija, možda potencijalno odbacila SOL holdinge kako bi podigla likvidnost.

FTX-ov FTT se takođe suočio sa posledicama, uključujući pad njegove vrednosti od 75%, dok se tokenom trgovalo po ceni od 5 dolara. Međutim, Binance-ov BNB je nadmašio tržište, dok je i dalje u padu od 4%.

Izvršni direktor BitBull Capital-a, menadžer kripto fondova, Džo DiPaskuale je izjavio:
“FTT tokenu će biti veoma teško, ako ne i nemoguće da se oporavi, dok će SOL i tokeni ekosistema takođe pretrpeti gubitke jer se čini da je poverenje u potpunosti narušeno… Ne očekujemo da će se Bitcoin suočiti sa ekstremnim scenarijem. U stvari, moglo bi doći do povećanja priliva kako se učesnici na tržištu povlače iz rizičnije imovine”

On je dalje dodao da što se pre oporave cene, to će se bolje pokazati za tržište, jer će to svakako privući pažnju regulatora kriptovaluta.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter