POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Prinosi trezora rastu

Prinosi američkog trezora bili su nešto veći u ponedeljak, ali je ključna kriva prinosa ostala obrnuta, a investitori procenjuju verovatan potez Federalnih rezervi sledeće nedelje.

Prinos na referentnu desetogodišnju državnu obveznicu popeo se na 2,9503%, dok je prinos na 30-godišnje trezorske obveznice porastao na 3,1033%.
Prinosi se kreću obrnuto od cena.

Ako tržište razmatra verovatnoću da će Fed podići kamatne stope za 75 baznih poena, a ne za agresivniju alternativu od 100 baznih poena na sastanku 26. i 27. jula, razlika između dvogodišnjih i desetogodišnjih prinosa ostala je obrnuta. . Najnovije očitavanje prinosa za dve godine bilo je 3,1536 procenata.

Screenshot 57
Prikaz trezora

Tržišta često tumače inverzije krive prinosa, koje se dešavaju kada kratkoročne državne obveznice obezbeđuju veće prinose od dugoročnih dok predstavljaju manji rizik, kao indikatore predstojeće recesije.

Kako je inflacija nastavila da raste brže nego što se očekivalo, sve više analitičara spekuliše da bi moglo biti na stolu povećanje kamatnih stopa od 100 baznih poena. Guverner Fed-a Kristofer Voler izjavio je u četvrtak da se zalaže za povećanje od 75 baznih poena, ali da će pratiti podatke i možda podržati veći potez ako bude potrebno.

Zabrinutost u vezi sa verovatnom ekonomskom recesijom je nastala kao rezultat pretnje agresivnijeg pooštravanja monetarne politike koje je neophodno za kontrolu inflacije, zaključak koji je predsednik FED-a Džerom Pauel priznao kao mogućnost prošlog meseca.

Pretnja agresivnijeg pooštravanja monetarne politike koja je neophodna da bi se obuzdala inflacija dovela je do zabrinutosti u vezi sa potencijalnom ekonomskom recesijom, ishod koji je predsednik FED-a Džerom Pauel naveo prošlog meseca kao mogućnost.

Aukcije će biti održane u ponedeljak za 54 milijarde dolara 13-nedeljnih državnih zapisa i 42 milijarde dolara za 26-nedeljne zapise.

Izvor: CNBC

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter