POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Problemi sa punjenjem iPhone 15 povezani sa USB-C eksternim baterijama

iPhone 15 modeli kompanije Apple, koji su ove godine lansirani sa USB-C portom koji omogućava kompatibilnost sa USB-C kablovima i power bankama, navodno imaju problema sa punjenjem određenih USB-C baterijskih paketa. Problem je prvi put primećen u petak na Redditu i MacRumors forumima.

Čini se da problem punjenja proizilazi iz funkcije obrnutog punjenja iPhone-a, koja omogućava uređaju da puni Apple Watch, AirPods, ili drugi iPhone putem svog USB-C porta. Ova funkcija možda uzrokuje da neki postojeći USB-C power bankovi nisu kompatibilni sa iPhone 15 modelima. U nekim slučajevima, iPhone ne može da se napuni ili završi punjenjem samog power banka.

Ovaj problem utiče na širok spektar power bankova, što otežava sastavljanje sveobuhvatne liste modela koji ne funkcionišu zbog velikog broja njih na tržištu. Potvrđeno je da jedna verzija koja ne funkcioniše je Anker PowerCore Slim 10K PD.

Kupac koji je kontaktirao Anker je informisan da je jedini način da power bank napuni iPhone da se koristi USB-A port. Izjava kompanije Anker sugeriše da funkcija obrnutog punjenja u seriji iPhone 15 utiče na punjenje USB C porta za njihov PowerCore Slim 10K PD model. Kompanija je obećala da će sprovesti dodatne testove na svim svojim power bankovima kako bi utvrdila da li je ovo problem sa određenim modelima i potražila rešenje.

Unatoč ovim zabrinutostima, većina USB-C power bankova sa Power Delivery se čini da funkcioniše kako se očekivalo. Nekoliko modela testiranih od strane MacRumors-a je to potvrdilo. Vlasnici iPhone-a 15 trebali bi biti svesni mogućih problema sa nespojivostima sa nekim power bankovima.

I dok se ovaj problem rešava, važno je napomenuti da Apple, sa tržišnom kapitalizacijom od 2670,0 milijardi dolara prema podacima InvestingPro, i dalje ostaje značajan igrač u industriji hardvera, skladišta i perifernih uređaja za tehnologiju. Performanse kompanije su impresivne, donoseći visoke prinose na investirani kapital i visok povrat na sredstva od 28,23%. Ova snažna performansa je omogućila Appleu da održi isplate dividendi tokom 12 uzastopnih godina, sa stopom rasta od 4,35% prema stvarnim metrikama InvestingPro-a.

Uprkos blagom padu rasta prihoda od -0,93%, prihodi Apple-a za poslednjih dvanaest meseci (LTM2023.Q3) iznosili su impresivnih 383,93 milijarde dolara. Kompanija takođe posluje sa umerenim nivoom duga, što osigurava da tokovi gotovine mogu adekvatno da pokriju kamate.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter