POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Profit poljskog CD Projekt-a u trećem kvartalu skočio je zahvaljujući porastu igre Cyberpunk

Neto profit poljskog proizvođača video igara CD Projekt u trećem kvartalu skočio je 500%, premašivši očekivanja, uz pomoć prodaje njegove vodeće igre Cyberpunk 2077.

Interesovanje za igru podstakla je anime serija Cyberpunk: Edgerunners koja je premijerno prikazana na Netflix-u u septembru i objavljivanje ažuriranja za igru, saopštila je kompanija.

„Popularnost serije i pozitivan prijem ažuriranja 1.6 za Cyberpunk 2077, objavljenog nedelju dana ranije, imali su merljiv uticaj na prodaju igre“, rekao je izvršni direktor CD Projekt-a, Adam Kičinski u izjavi.

Neto profit iznosio je 98,7 miliona zlota (21,94 miliona dolara), u poređenju sa 88 miliona zlota koje su očekivali analitičari.

Studio koji stoji i iza franšize The Witcher prijavio je prihod od 245,5 miliona zlota, što je povećanje od 70% i iznad očekivanja od 239 miliona zlota.

CD Projekt je u septembru saopštio da je do sada prodao 20 miliona primeraka igre Cyberpunk 2077, u poređenju sa više od 13,7 miliona koliko je ranije rekao da je prodao u svojoj debitantskoj godini.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter