POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Rast kompanije Alphabet u kvantnom računarstvu i veštačkoj inteligenciji doprinosi prihodima od oglasa

Alphabet nastavlja da demonstrira svoju dominaciju u uslugama pretrage i ostvaruje značajan napredak u kvantnom računarstvu i veštačkoj inteligenciji, prema analizi objavljenoj u petak. Projekti ovog tehnološkog giganta, Bristlecone i Sandbox AQ, očekuje se da značajno povećaju prihode od oglasa kompanije Google.

Na temelju ovog razvoja, Alphabet je lansirao Bard Extensions, novi alat za prikupljanje podataka, uprkos jakoj konkurenciji od strane MicrosoftOpenAI. Ovaj potez ilustruje nepromenljivu posvećenost kompanije Alphabet inovacijama i odlukama usmerenim na efikasnost.

Institucionalni investitori čini se dele ovu veru u budućnost Alphabet-a, što se vidi kroz njihovo vlasništvo nad 27,13% akcija kompanije. Transakcije insajdera, kao što je nedavna prodaja akcija od strane Ann Mather, dodatno potvrđuju ovaj sentiment.

Finansijsko zdravlje kompanije Alphabet ostaje snažno, što potvrđuje njena tržišna kapitalizacija od 2 biliona dolara. Snažni odnos vrednosnih pokazatelja i ohrabrujući rezultati za drugi kvartal 2023. ukazuju na oporavak u poslovanju digitalnih oglasa i potencijalne napretke u oblasti veštačke inteligencije.

Ovi razvoji ističu nastavak rasta i dominacije kompanije Alphabet u tehnološkoj industriji, sa posebnim fokusom na kvantnom računarstvu i veštačkoj inteligenciji. Strateške odluke kompanije i inovativni projekti očekuje se da dodatno ojačaju njenu poziciju na tržištu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter