POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

RBC postaje sve optimističniji u vezi sa ovim sektorima S&P 500

RBC analitičari su optimistični u vezi sa performansama na tržištu u narednoj godini. Što se tiče sektora, stratezi su zadržali ukupno pozitivan pogled na sektore, posebno naglašavajući Finansije, Materijale, Zdravstvo, Energetiku i Komunalne usluge zbog performansi i vrednosti.

Dok većina sektora smatra da su niže kamatne stope povoljne, Potrošačke namirnice se izdvajaju kao izuzetak. Analitičari su takođe napravili sledeće strateške prilagodbe:

  • Informaciona tehnologija je spuštena na neutralnu težinu zbog visokih vrednosti i negativnih tokova;
  • Potrošački diskrecionarni sektori su unapređeni sa ispod prosečne na neutralnu težinu, vođeni razumnim vrednostima i pozitivnim revizijama zarada; i
  • Komunalne usluge su unapređene na prekomernu težinu, imajući u vidu blago optimistički pogled na performanse, poboljšane vrednosti i trendove pozitivnih revizija zarada, usklađujući se sa istorijskim dobrim performansama tokom smanjenja kamatnih stopa.

“Zadržavamo prekomerne preporuke za Finansije, Energetiku i Zdravstvo. Kako smo već napomenuli, naši analitičari generalno optimistično gledaju na izglede za performanse ovih sektora i smatraju da su vrednosti povoljne. Takođe, mnogo toga nam se sviđa u vezi sa ovim sektorima u našem radu na strategiji”, rekli su strategovi.

U svetlu ovih prilagodbi i širih preporuka, analitičari se okreću ka vrednosti i defanzivnom pristupu u svojoj proceni sektora.

Ovo se poklapa sa perspektivom RBC-a o izazovima sa kojima se suočava trgovina velikih kapitala, obeležena gužvom i zabrinutostima oko vrednovanja.

Umesto toga, analitičari vide “više prilika u vrednosno orijentisanim delovima tržišta za dugoročne investitore.”

“Mi smo takođe javno izneli mogućnost bliske taktičke korekcije na američkom tržištu akcija s obzirom na visoke vrednosti naših modela sentimenta”, zaključili su strategovi.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter