POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Revolut će obustaviti usluge vezane za kriptovalute u SAD!

Revolut, online banka koja podržava trgovinu kriptovalutama, obustavlja svoje kripto usluge u Sjedinjenim Američkim Državama usled neprestane regulatorne neizvesnosti.

Nakon što je najavila delimično povlačenje određenih digitalnih sredstava sa svoje platforme, Revolut je doneo odluku da obustavi sve kripto usluge za američke korisnike, saopšteno je za Cointelegraph 4. avgusta.

U saradnji sa svojim američkim bankarskim partnerom, Revolut će raditi na obustavi pristupa kriptovalutama putem svoje platforme počevši od 2. septembra. Firma će zatim potpuno obustaviti kripto usluge 3. oktobra, izjavio je portparol online banke, dodajući:

“Pristup kriptovalutama putem Revoluta će biti potpuno onemogućen i američki korisnici više neće moći da kupuju, prodaju ili drže bilo koje kriptovalute.”

Predstavnik Revoluta je istakao da će odluka da napuste američko tržište uticati samo na “1%” globalnih korisnika kompanije koji koriste kriptovalute. Predstavnik je takođe istakao da će Revolut i dalje nastaviti sa operacijama svog poslovanja bez kriptovaluta u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Ova odluka nije doneta olako i razumemo razočaranje koje to može izazvati”, primetio je portparol.

Korisnici kriptovaluta u SAD će uskoro pronaći sve relevantne informacije o obustavi u email komunikaciji od strane Revoluta. “Naš posvećeni tim za podršku je dostupan kako bi rešavao sve brige i pitanja koja naši američki korisnici kriptovaluta mogu imati putem našeg chat-a u aplikaciji”, dodato je u saopštenju.

Kao što je ranije izvešteno, Revolut US je najavio povlačenje kriptovaluta uključujući Cardano ADA, Polygonov MATIC i Solaninu SOL krajem juna. Kompanija je planirala da nastavi sa povlačenjem u septembru. Do kraja jula, Revolut je podržavao ukupno 30 kriptovaluta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Neki od glavnih kripto servisa takođe su imali problema da nastave pružanje usluga svojim korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama. Crypto.com, velika globalna kripto berza, je najavila obustavu usluga za institucionalne klijente u SAD sredinom juna.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter