POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Rezultati Intel-a za četvrti kvartal su nadmašili prognoze, ali blaža procena uticala je na cenu akcija

Intel je izvestio u četvrtak da su slabije od očekivanog prognoze za tekući kvartal bacile senku na rezultate četvrtog kvartala koji su nadmašili Wall Street prognoze i po prihodu i po dobiti.

Akcije kompanije Intel Corporation pale su 6% tokom trgovanja nakon zatvaranja berze.

Intel je izvestio o prilagođenoj dobiti po akciji od 0,54 dolara uz prihod od 15,4 milijarde dolara. Analitičari anketirani od strane Investing.com očekivali su dobit po akciji od 0,45 dolara uz prihod od 15,16 milijardi dolara.

Nadmašenost na vrhu i dnu linije rezultata dolazi kako je snažnost poslovanja u grupi za računare klijenata pomogla da se ublaže slabiji rezultati u segmentu podataka i veštačke inteligencije.

Grupa za računare klijenata, koja uglavnom obuhvata posao procesora za PC računare i povezane komponente, zabeležila je skok prihoda od 33% na 8,8 milijardi dolara u ovom kvartalu u odnosu na isti period prethodne godine usled povećane potražnje za ličnim računarima.

Prihod od podataka i veštačke inteligencije pao je za 10% na 4 milijarde dolara u četvrtom kvartalu u odnosu na isti period prethodne godine.

Gledajući unapred za prvi kvartal, proizvođač čipova prognozira prilagođenu dobit po akciji od 0,13 dolara uz prihod između 12,2 milijarde i 13,2 milijarde dolara, u poređenju sa očekivanjima za dobit po akciji od 0,35 dolara uz prihod od 14,31 milijardu dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter