POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ripple je akvizirao kompaniju Fortress Trust i proširio svoj portfolio licenci u Sjedinjenim Američkim Državama

Finansijsko-tehnološka firma Ripple proširuje svoj portfolio regulatornih dozvola u Sjedinjenim Američkim Državama akvizicijom kompanije Fortress Trust, prema saopštenju objavljenom 8. septembra.

Fortress Trust pruža regulatornu i tehnološku infrastrukturu za blockchain organizacije. Kompanija poseduje licencu Nevada Trust koja joj omogućava čuvanje finansijskih sredstava. Ova akvizicija se dodaje više od 30 licenci koje Ripple već poseduje širom zemlje kao operater novca, zajedno sa BitLicense licencom u državi Njujork, koja je obavezna za poslovanje digitalnih valuta u toj državi.

“Licence su moćan alat za omogućavanje izgradnje i pružanja najboljih iskustava za korisnike preduzeća”, rekla je Monica Long, predsednica u Ripple-u. Prema Ripple-ovom saopštenju, tehnologija i licence koje poseduje Fortress Trust dopunjuju njihov poslovni plan i proizvodni put.

Ripple je prvi put investirao u kompaniju 2022. godine putem početnog kapitala. Nedavni iznos transakcije i ostali finansijski uslovi nisu otkriveni.

“Kao rani investitor u kompaniju Fortress Blockchain Technologies, imali smo priliku da upoznamo tim, njihovu viziju i tehnologiju. Od njihovog lansiranja 2021. godine, izgradili su impresivno poslovanje sa redovnim prihodima i jakim portfolijem kako kripto-rođenih tako i onih koji su novo u svetu kriptovaluta”, rekao je Brad Garlinghouse, izvršni direktor kompanije Ripple.

Ripple ubrzava zaključivanje poslova usred bear tržišta. U maju je kompanija objavila akviziciju Metaco-a, švajcarskog čuvara digitalnih sredstava i pružaoca usluga tokenizacije, za 250 miliona dolara. Izvršni direktor Ripple-a je u januaru predvideo da će 2023. godine doći do talasa akvizicija u kripto prostoru, pomažući kompanijama da popune praznine u svojim sposobnostima.

Ripple planira da investira u matičnu kompaniju Fortress Blockchain Technologies i njenu povezanu firmu FortressPay services, otkriva saopštenje. Ripple tvrdi da je prisutan u preko 55 zemalja, nudeći usluge isplate putem blockchain tehnologije.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter