POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Roblox, Sysco, optimizam za mala preduzeća: 3 stvari koje treba pogledati

Iako su akcije porasle u ponedeljak, investitori pre svega očekuju izveštaj o inflaciji za jul koji treba da izađe u sredu. Nadaju se da će doći do pada broja.

Akcije su nedavno porasle jer investitori očekuju dan kada će Federalne rezerve biti manje agresivne u podizanju kamatnih stopa, što su činile u poslednjih nekoliko meseci u proseku za 0,75 procentnih poena. To može biti znak da se ekonomija dovoljno hladi da uspori ako stopa inflacije padne.
Septembar će obeležiti sledeći sastanak odbora.

Jedna važna statistika koja sve zanima je indeks potrošačkih cena za jul. Prema procenama ekonomista, ta cifra će biti 8,7%, što je i dalje značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu, ali manje od 9,1% prijavljenih za jun.
Iako su kirije i dalje visoke i preduzeća su morala da podignu plate da bi zaposlila radnike, pad cena robe i benzina mogao bi da bude faktor u smanjenju broja.

Očitavanje poverenja potrošača je još jedan pokazatelj razvoja na koji će kreatori politike paziti. Oni se očekuju kasnije ove nedelje.

Sledeća tri faktora bi sutra mogla da utiču na tržišta:

1. Roblox zarada

Očekuje se da će Roblox Corp izvesti gubitak po akciji od 25 centi na prihodu od 639 miliona dolara. Analitičari će pratiti rast korisnika i radno vreme na platformi.

2. Sisco zarade

Očekuje se da će Sysco Corporation izvesti zaradu po akciji od 1,11 dolara uz prihod od 18,2 milijarde dolara.

3. NFIB poverenje

Nacionalna federacija nezavisnih preduzeća će izvesti svoj indeks optimizma za mala preduzeća za jul. Analitičari očekuju izveštaj od 89,5, što bi bilo isto kao i junsko.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter