POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Royal Caribbean i MSC otkazali krstarenja zbog napada u Crvenom moru

Neke kompanije za krstarenje su otkazale ili prilagodile svoje itinerere kako bi izbegle Crveno more zbog napada milicije Huti, ali se očekuje da ukupan uticaj na višemilijardarsku industriju neće biti značajan.

Royal Caribbean je saopštio da je do sada otkazao dva krstarenja – jedno od Muscata do Dubaia koje je trebalo da se održi od 16. do 26. januara, i drugo od Dubaia do Mumbaja zakazano za period od 26. januara do 11. februara. Takođe su izmenili itinerer krstarenja između Aqabe i Muscata kako bi gosti bili iskrcani u luki blizu Atine.

MSC Cruises, švajcarsko-italijanski operator, otkazao je tri putovanja u aprilu između Južne Afrike i Ujedinjenih Arapskih Emirata ka Evropi zbog krize u Crvenom moru.

Iako je hiljade putnika pogođeno, očekuje se da ukupan uticaj na globalnom nivou neće biti značajan za kompanije za krstarenje. Todd Elliott, izvršni direktor putničke agencije Cruise Vacation Outlet, izjavio je: “Ovo je mali deo njihove ukupne flote i višegodišnjih itinerera, tako da će lako moći da se nose sa ovom situacijom.”

Carnival je saopštio da njihov globalni tim za bezbednost sarađuje sa stručnjacima za bezbednost i vladama kako bi prioritet bio bezbednost, uključujući prilagođavanje itinerera ako bude potrebno.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter