POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Rudario Bitkoin ukradenom strujom, pa je uhapšen!

Bivši radnik škole u američkoj državi Masačusets, Nadeam Nahas,  navodno je ukrao struju u vrednosti od skoro 18.000 dolara za pokretanje 11 rudara u školskim prostorijama.

On je uspostavio tajnu operaciju rudarenja kriptovaluta u školi gde je bio zaposlen, i treba da bude uhapšen nakon što je propustio zakazano ročište na sudu kako bi odgovarao za optužbe.

Nadeam Nahas je trebalo da bude optužen 23. februara zbog optužbi za vandalsko uništavanje škole i korišćenje električne energije u nedozvoljene svrhe, navode mediji.

Nalog za neizvršenje obaveza je vrsta naloga koju izdaju sudovi kada se osoba ne pojavi na sudu ili ne postupi po nalogu, čime se ovlašćuju službenici za sprovođenje hapšenja te osobe.

Nahas je navodno ukrao struju u vrednosti od skoro 18.000 dolara da bi napajao svoju operaciju rudarenja kriptovaluta 2021. godine, između 28. aprila i decembra. 14.

Lokalna policija je prvobitno obaveštena o operaciji u decembru 2021. nakon što je direktor objekata primetio kompjutere i ostalu opremu koji su izgledali neprikladno s obzirom na to da su bili u prostorijama u blizini školske kotlarnice.

Tu je pronađeno ukupno 11 kompjutera, a Nahas je nakon tromesečne istrage identifikovan kao osumnjičeni.

Izvor: Cointelegraph.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter