POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ryanair predviđa snažno leto nakon skoro rekordnog godišnjeg profita

Ryanair je ostvario umalo rekordni godišnji profit do 31. marta i oprezno je optimističan da će snažna letnja tražnja obezbediti skroman rast profita u narednih 12 meseci.

Najveća evropska avio-kompanija po broju putnika očekuje rast saobraćaja od 10% ove godine kako bi se više nego nadoknadio rast troškova za naftu od milijardu evra (1,1 milijardu dolara). Kompanija je objavila godišnju zaradu nakon oporezivanja od 1,43 milijarde evra koja je nešto bolja od očekivane.

Druge velike evropske avio-kompanije, među kojima je i niskobudžetni rival EasyJet, prijavile su snažne letnje rezervacije, pokazujući da putnici daju prednost putovanjima uprkos tome što su prihodi smanjeni višom inflacijom.

Akcije Ryanair-a porasle su za 1,4% u ranoj trgovini danas, uz rast od 27% ove godine.

Ryanair profit od 1,43 milijarde evra (1,57 milijardi dolara) tokom cele godine nakon oporezivanja bio je nešto bolji od očekivanja analitičara i njegove sopstvene prognoze od 1,425 milijardi evra.

Kompanija je ostvarila gubitak od 355 miliona evra u prošloj finansijskoj godini pogođenoj pandemijom, ali se ovogodišnji profit približio rekordnoj dobiti od 1,45 milijardi evra ostvarenoj u godini do 31. marta 2018.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter