POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ryanair skočio skoro 6% i ostvario rekordnu godišnju dobit!

Na evropskim berzama u ponedeljak se trgovalo na neutralnoj teritoriji, konsolidujući se nakon prošlonedeljnog rasta dok su investitori tražili smernice od govornika centralne banke.

DAX indeks u Nemačkoj se trgovao 0,1% niže, CAC 40 u Francuskoj se trgovao uglavnom bez promene, a FTSE 100 u Velikoj Britaniji je pao za 0,1%.

U fokusu govornici centralne banke

Evropske akcije su prošle nedelje zabeležile snažan rast, podstaknut nizom solidnih zarada.

Trgovanje je prigušeno na početku nove nedelje, a investitori čekaju gomilu govornika ECB-a, uključujući predsednicu Kristin Lagard koja će govoriti u petak.

Fjučersi trenutno impliciraju 80% verovatnoće da će centralna banka početi da popušta čim EU počne da ulazi u recesiju.

Takođe, najmanje devet zvaničnika Fed-a će govoriti ove nedelje, uključujući dva nastupa predsedavajućeg Džeroma Pauela.

FP Linkedin 1028 x 628 px 2 1 2
Ryanair skočio skoro 6% i ostvario rekordnu godišnju dobit! 2

Ryanair skočio skoro 6%, rekordna godišnju dobit

U korporativnim vestima, akcije  Ryanair-a porasle su skoro 6% nakon što je najveća evropska avio-kompanija po broju putnika prognozirala rekordnu godišnju dobit i obećala da će isplatiti investitorima redovnu dividendu po prvi put nakon što su cene karata porasle tokom ključne letnje sezone.

Prevoznik je saopštio da je saobraćaj porastao za 11% na 105 miliona u šest meseci do kraja septembra, sa cenama karata za 24% višim nego prošle godine.

Akcije Telekoma Italije  pale su za 1,6% nakon što je odobrila prodaju svoje fiksne mreže američkoj privatnoj investicijskoj kompaniji KKR.

Nemačke fabričke porudžbine porasle u septembru

Što se tiče ekonomskih podataka, nemačke fabričke porudžbine porasle su za 0,2% u septembru, što je jači rezultat od očekivanog pada od 1,0%, ali je i dalje oštar pad u odnosu na revidirani dobitak od 1,9% u avgustu.

Danas će u Evropi biti objavljen PMI, koja bi trebalo da da indikacije o snazi ekonomske aktivnosti u regionu prošlog meseca.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter