POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SAD: Rast nezaposlenosti izvan poljoprivrede će se umiriti u junu – Wells Fargo


Sledećeg petka, SAD će objaviti zvanični izveštaj o zaposlenosti za jun. Tržišna saglasnost je da će doći do povećanja od 200.000 radnih mesta. Analitičari iz kompanije Wells Fargo prognoziraju povećanje od 245.000.


Ključni citati:

“Izveštaj o zaposlenosti za maj je pokazao snažan rast broja radnih mesta izvan poljoprivrede sa povećanjem od 339.000. Međutim, istraživanje zaposlenosti u domaćinstvima dodaje težinu gledištu da se tržište rada nastavlja postepeno slabiti, sa smanjenjem zaposlenosti u domaćinstvima od 310.000 i porastom nezaposlenosti na 3,7%.”

“Očekujemo da će rast broja radnih mesta izvan poljoprivrede usporiti u junu. Potražnja za radnicima i dalje opada, pri čemu broj zahteva za novčanu pomoć pri zapošljavanju raste između nedelja istraživanja, a četvoronedeljni prosek je skočio gotovo 20% u protekloj godini. Istovremeno, broj otvorenih radnih mesta u junu nastavio je da opada.”

“Smanjenje na tržištu radnih mesta i dalje je postepeno, umesto naglo. Stoga očekujemo još uvek snažan rast od 245.000 novih radnih mesta u junu, ali ćemo pažljivo pratiti revizije za maj, s obzirom na to da je stopa odziva na istraživanje dostigla najniži nivo u poslednjih 22 godine.”

“Očekujemo da će stopa nezaposlenosti ponovo pasti na 3,6% u očekivanju nekog oporavka u merenju zaposlenosti u domaćinstvima.”

Izvor : FxStreet


Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter